Hämeen luontokeskus

7.6.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Suuri, punainen puurakennus, jossa valkoiset ikkunanpuitteet. Oven päällä teksti: Hämeen luontokeskus. Hämeen luontokeskus. Kuva: Riikka Tikkanen.

Tervetuloa Hämeen luontokeskukseen

Hämeen luontokeskus sijaitsee Hämeen Härkätien varrella ja henkii vanhan ajan tunnelmaa sisäpihoineen. Luontokeskuksesta saa tietoa Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistoista, Hämeen järviylängöstä, alueen retkeilyreiteistä sekä lähikuntien matkailusta. Luontokeskuksen kahvila palvelee retkeilijöitä luontokeskuksen aukioloaikoina. Tiloista ja toiminnasta vastaa Eerikkilä Sport & Outdoor Resort.

Soveltuvuus: Koko perheelle, retkeilijöille, kaikenikäisille oppilasryhmille ja muille ryhmille sekä liikuntaesteisille. Myös lemmikit ovat tervetulleita.

Aukioloajat 2021

Hämeen luontokeskus on suljettu 1.12.2020 alkaen koronarajoitusten vuoksi. Liesjärven ja Torronsuon retkeilyneuvonnasta vastaa Metsähallitus Luontopalvelut. 

 

Yhteystiedot

Metsähallitus / Asiakaspalvelu
Puhelin: 0206 39 5270 (maanantaista perjantaihin klo 9- 15)
Sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi

Saapuminen

Sijainti: Lounais-Häme, Tammela (tammela.fi), historiallisen Härkätien varrella.

Pyörällä

Julkisilla kulkuneuvoilla

Autolla

  • Valtatie 2:lta (Helsinki - Pori -tieltä) käännytään opasteiden mukaisesti Hämeen luontokeskukseen, ajetaan 1,5 km ja käännytään vasemmalle pysäköintialueelle opasteiden mukaisesti.
  • Hämeen Härkätietä (nro 2824) Portaan kylästä päin tultaessa käännytään opasteiden mukaisesti oikealle pysäköintialueelle.

Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Eerikkilä Sport & Outdoor Resort yhdessä Metsähallituksen sekä lähikuntien (Tammela, Forssa, Jokioinen, Loppi, Humppila, Ypäjä) kanssa.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/hameenluontokeskus

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa kartan Retkikartta.fi:ssä.

Self-guided Tour: "7 Finnish National Parks"


Pdf 1,7 Mt (julkaisut.metsa.fi, englanniksi)

Retkietiketti

1. Kunnioita luontoa.

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää