Länsi-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa
Ikaalinen, Jämijärvi, Kankaanpää
Pinta-ala 55 km²

Hämeenkankaan laaja harjualue ympäröivine soineen on luonnoltaan ja lajistoltaan arvokas. Maisemaa hallitsevat harjut mäntymetsineen ja jäkälikkökankaineen. Matalammalla maasto on keidassoiden ja lähteikköjen kirjomaa.

Korkeat selänteet, rinteet ja tasaiset kankaat tarjoavat erinomaiset retkeily- ja kuntoilumaastot niistä nauttiville. Polut nousevat ajoittain paikoille, joista on upeat näköalat Jämijärven selälle ja kauaksi ympäröiviin metsiin.

Hämeenkangas on harjoitus- ja monikäyttöaluetta, joka on siirtynyt puolustusministeriöltä Metsähallituksen hoidettavaksi vuonna 2002. Se on ensisijaisesti puolustusvoimien harjoitusalue, jossa myös retkeilijöiden on mahdollista liikkua. Erityisalueet liikkumisrajoituksineen asettavat virkistyskäytölle tietyt rajat. Suurin osa Hämeenkankaan metsistä on talouskäytössä, mutta luonnonarvoiltaan edustavimmat kohteet on perustettu luonnonsuojelualueiksi.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/hameenkangas

United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geopark.

Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark (lhgeopark.fi), on kohde kansainvälisessä ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa (UNESCO Global Geoparks, en.unesco.org in English). Lauhanvuoren-Hämeenkankaan Geoparkiin kuuluvat muun muassa Kauhanevan-Pohjankankaan sekä Lauhanvuoren kansallispuistot, Hämeenkangas, Haapakeitaan soidensuojelualue, Alkkianvuori, Kaidatvedet, Aitoneva, Käskyvuori sekä Karijoen Susiluola. 

Tutustu Suomen Geopark-alueisiin (geoparksfinland.fi)

Asiakaspalvelu

Metsähallitus  
Puhelin: 0206 39 5270 ma - pe klo 09 - 15 (0,00€/min + pvm/mpm)
Sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi
 

Niinisalon varuskunta,
(liikkumisrajoitukset)
puh. 0299 800

Matkailuun liittyvissä asioissa lisätietoja antaa Jämi-info, puh 040 573 6120.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Hämeenkankaan karttaRetkikartta.fi:ssä.