Hämeenkangas

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Useita pyöräilijöitä pysähtyneenä vanhan puun luona.

Länsi-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa
Ikaalinen, Jämijärvi, Kankaanpää
Pinta-ala 55 km²

Hämeenkankaan laaja harjualue ympäröivine soineen on luonnoltaan ja lajistoltaan arvokas. Maisemaa hallitsevat harjut mäntymetsineen ja jäkälikkökankaineen. Matalammalla maasto on keidassoiden ja lähteikköjen kirjomaa.

Korkeat selänteet, rinteet ja tasaiset kankaat tarjoavat erinomaiset retkeily- ja kuntoilumaastot niistä nauttiville. Polut nousevat ajoittain paikoille, joista on upeat näköalat Jämijärven selälle ja kauaksi ympäröiviin metsiin.

Hämeenkangas on harjoitus- ja monikäyttöaluetta, joka on siirtynyt puolustusministeriöltä Metsähallituksen hoidettavaksi vuonna 2002. Se on ensisijaisesti puolustusvoimien harjoitusalue, jossa myös retkeilijöiden on mahdollista liikkua. Erityisalueet liikkumisrajoituksineen asettavat virkistyskäytölle tietyt rajat. Suurin osa Hämeenkankaan metsistä on talouskäytössä, mutta luonnonarvoiltaan edustavimmat kohteet on perustettu luonnonsuojelualueiksi.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/hameenkangas

Asiakaspalvelu

Metsähallitus  
Puhelin: 0206 39 5270 ma - pe klo 09 - 15
Sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi
 

Niinisalon varuskunta,
(liikkumisrajoitukset)
puh. 0299 800

Matkailuun liittyvissä asioissa lisätietoja antaa Jämi-info, puh 040 573 6120.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Hämeenkankaan karttaRetkikartta.fi:ssä.