Pohjois-LappiKevon reitin sijainti Suomessa
Utsjoki (www.utsjoki.fi)
Kevon luonnonpuisto

Maisemallisesti erittäin kaunis 63 km pitkä reitti kulkee läpi Kevon luonnonpuiston vuoroin tunturikoivikossa, avotunturissa ja mäntymetsässä sekä Kevon kanjonin laaksossa. Kanjonimainen, yli 40 km pitkä ja paikoin 80 metriä syvä rotkolaakso muodostaa Kevon luonnonpuiston ydinalueen, jolla retkeilyreittikin pääosin kulkee. Reitti on erittäin vaativa, sillä se laskeutuu useita kertoja alas kanjonin pohjalle noustakseen jälleen ylös tunturipaljakalle. Kevojoki ylitetään kahlaamalla muutaman kerran. 

Kevon luonnonpuisto on jaettu rotkoalueeseen ja tunturialueeseen, ja näitä osia koskevat erilaiset liikkumissäännöt:

  • Rotkoalueella voi kulkea kävellen 15.6. - 15.10. vain merkityillä poluilla ja hiihtää 16.10. - 31.3. kaikkialla. Rotkoalueella liikkuminen on kokonaan kielletty 1.4. - 14.6.
  • Tunturialueella voi kulkea kävellen 1.5. - 15.10. vain merkityillä poluilla ja hiihtää 16.10. - 30.4. kaikkialla.

Paikallisilla asukkailla on poronhoitoa ja muita luontaiselinkeinoja harjoittaessaan retkeilijää huomattavasti laajemmat oikeudet Kevon luonnonpuistossa toimiessaan.

Kuivin reitti

Kevon luonnonpuistossa kulkee myös Kuivin reitti, joka erkanee Kevon reitistä Ruktajärvellä ja yhtyy reittiin uudelleen Fiellun putouksen koillispuolella. Kuivin reitti voidaan kulkea rengasreittinä Sulaojalta tai se voidaan yhdistää Kevon reittiin. Reitin pituus on Sulaojalta rengasreittinä 86,5 km.

Reitti on merkitty avotunturissa oranssipäisillä puutolpilla ja puihin oransseilla maalimerkeillä.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/kevonreitti.

Asiakaspalvelu

Ylä-Lapin luontokeskus Siida
Puh. 0206 39 7740
siida(at)metsa.fi

Ivalon palvelupiste
Puh. 0206 39 7701
ivalo(at)metsa.fi