Etelä-Konneveden kansallispuisto

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Talvinen maisema järven rannalta. Rannassa on korkea jääpatsas.

Etelä-Konneveden kansallispuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu kalasääski. Tunnuksen ulkoreunoilla kiertää teksti: Etelä-Konnevesi kansallispuisto - nationalpark.Etelä-Konnevedellä veneilet aavoilla järvenselillä tai melot sokkeloisessa saaristossa laakeiden silokallioiden ja pystysuorien kallioseinämien lomassa. Kirkkaassa vedessä voit nähdä syvälle villin järvitaimenen valtakuntaan. Sykähdyttävien vastakohtien puistossa patikoit lehdoista korkeille kalliorinteille ihailemaan kalasääsken uljasta kotimaisemaa.

Soveltuvuus: Sopii sekä vesiretkeilijöille että veneettömille. Maasto on osin jyrkkäpiirteistä. Vuori-Kalajan alueella pääsee liikkumaan pyörätuolilla (300 m) avustajan kanssa. Lapinsalon saaressa on esteetön laituri.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/etela-konnevesi