Etelä-Konneveden kansallispuisto

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.
Tyyni keskikesän järvimaisema.

Etelä-Konneveden kansallispuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu kalasääski. Tunnuksen ulkoreunoilla kiertää teksti: Etelä-Konnevesi kansallispuisto - nationalpark.Etelä-Konnevedellä veneilet aavoilla järvenselillä tai melot sokkeloisessa saaristossa laakeiden silokallioiden ja pystysuorien kallioseinämien lomassa. Kirkkaassa vedessä voit nähdä syvälle villin järvitaimenen valtakuntaan. Sykähdyttävien vastakohtien puistossa patikoit lehdoista korkeille kalliorinteille ihailemaan kalasääsken uljasta kotimaisemaa.

Soveltuvuus: Sopii sekä vesiretkeilijöille että veneettömille. Maasto on osin jyrkkäpiirteistä. Vuori-Kalajan alueella pääsee liikkumaan pyörätuolilla (300 m) avustajan kanssa. Lapinsalon saaressa on esteetön laituri.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/etela-konnevesi