Aulangon luonnonsuojelualue sijaitsee Hämeenlinnan kaupungissa, neljän kilometrin päässä keskustasta. Aulanko on helposti saavutettavissa sekä julkisilla kulkuneuvoilla että omalla autolla. Lähin lentokenttä on Helsinki-Vantaa.

Retkeilyreiteille

Aulangon Luontoliikuntakeskuksen (luontoliikuntakeskus.fi) pysäköintialue on hyvä lähtöpiste patikointi-, maastopyörä- ja ratsastusreiteille. Luonnonsuojelualueella kiertävän rengastien (Aulangonmetsäntie) varrella on viisi pysäköintialuetta. Pysäköintialueiden ja opastaulujen sijainnit on merkitty karttaan. Retkeilyreittien lähtöpisteet

Junalla Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan rautatieasemalta on reilu 3 km kävelymatka Aulangolle. Matka autoillen on 4 km. Aikataulut (vr.fi). Rautatieasemalta Aulangolle kulkee myös paikallisliikenteen linja numero 2. Voit ostaa sekä juna- että Hämeenlinnan joukkoliikenteen kertalipun VR Matkalla -sovelluksesta.

Bussilla Aulangolle

Hämeenlinnan kaupungin sisäisen liikenteen linja-auto nro 2 ajaa Hämeenlinnan keskustasta hotelli Aulangolle (Aulangontie 93). Hotellin kohdalta nousevat portaat luonnonsuojelualueelle. Linja nro 2U ajaa Hämeenlinnan keskustasta Aulangon Luontoliikuntakeskukselle (Linnanen 77), josta on polkuyhteys luonnonsuojelualueelle. Aikataulut (hameenlinna.fi).

Autolla Aulangolle

Aulangolle on viitoitus Helsinki - Tampere-moottoritieltä (valtatie nro 3) sekä Turku - Lahti  -valtatieltä (nro 10).

Luonnonsuojelualueen pohjoispuolella sijaitsevalla Aulangon Luontoliikuntakeskuksella (luontoliikuntakeskus.fi) on iso pysäköintialue, josta pääsee kävelypolkua pitkin luonnonsuojelualueelle (rajalle n. 300 m).

Luonnonsuojelualueella kiertää yksisuuntainen, asfalttipäällysteinen rengastie (Aulangonmetsäntie), jossa autolla ajo on sallittu klo 7-23. Muuna aikana puomi estää pääsyn rengastielle. 

Rengastien varrella on viisi pysäköintialuetta. Näkötornin pysäköintialueelle mahtuu noin 20 autoa. Joutsenlammen eteläiselle pysäköintialueelle mahtuu noin 10 autoa. Loput kolme pysäköintialuetta ovat pienempiä ja niille mahtuu noin 3 autoa/alue. Pysäköinti on sallittu vain merkityillä pysäköintialueilla. Luvatonta tienvarsipysäköintiä valvotaan. Ei talvikunnossapitoa.

Busseille suositellaan Aulangon Luontoliikuntakeskuksen (luontoliikuntakeskus.fi) ja Näkötornin pysäköintialueita.