Uudet ratsastus- ja maastopyöräreitit valmisteilla Aulangolle

(Päivitetty 2.10.2019)

Aulangolle on valmistumassa uudet ratsastus- ja maastopyöräreitit. Tällä hetkellä reitit ovat vielä keskeneräiset. Tuleva maastopyöräreitti on erittäin vaativa, eikä sovellu aloittelijoille. Reitillä tulee olemaan vaarallisia laskuja, juurakoita ja kivikoita. Reitillä tulee noudattaa varovaisuutta etenkin märällä kelillä ja olla valmis nopeaan pysäyttämiseen. Vähemmän kokemusta omaaville suosittelemme Aulangon hiekkapintaisia helpompia ulkoilupolkuja. Metsähallitus tiedottaa tarkemmin reittien valmistumisesta. Reitit toteutetaan osana Matkailu 4.0 hankekokonaisuutta. 

 

Aulanko -kesävisan 2019 arvonnat on suoritettu

(Päivitetty 30.9.2019)
Tornikahvilassa oli mahdollisuus heinä-elokuun ajan testata tietämystään Aulangon luonnonsuojelualueesta osallistumalla Aulanko -kesävisaan. Kaikki visailuun vastanneet osallistuivat arvontaan. Vastauksia tuli satakunta ja vastaajat olivat pääosin Etelä-Suomesta. Luonto- ja retkeilyaiheisia tuotteita lähti palkinnoksi onnettaren suosimille kymmenelle vastanneelle.  

Aisti luontoa Aulangon puistometsässä 31.8.

(Päivitetty 22.8.2019)
Tervetuloa retkeilemään Aulangon luonnonsuojelualueen poluille Suomen luonnon päivänä, lauantaina 31.8. Aisti kuinka luonto puhuttelee sinua, näe upea kansallismaisema 33 metriä korkean historiallisen näkötornin huipulta ja virkisty Tornikahvilan (avoinna klo 11-19) luonnonantimista valmistetuilla herkuilla. Tornikahvilasta löytyy myös pientä luontopuuhaa materiaaleineen lapsiperheille ja isommillekin. Esimerkiksi kuvasuunnistamalla voi koko perhe tutustua "Hugon jalanjäljillä" puistometsään hauskalla ja innostavalla tavalla. Jaossa on myös mm. Suomen Suunnistusliiton materiaalia luonnossa suunnistuksen saloista innostuneille aloittelijoille. Lue koko uutinen.

Tornikahvila avoinna ja kesävisa käynnissä

(Päivitetty 1.7.2019, 22.8.2019)
Näkötornin juurella sijaitseva Aulangon Tornikahvila on avoinna elokuussa päivittäin. Tornikahvilassa voi testata tietämystään Aulangon luonnonsuojelualueesta osallistumalla Aulanko -kesävisaan. Kaikki vastanneet osallistuvat arvontaan, jonka palkintoina on luonto- ja retkeilyaiheisia tuotteita.

Aulangon Luontoliikuntakeskus remontissa

(Päivitetty 1.7.2019)
Aivan Aulangon luonnonsuojelualueen kyljessä sijaitseva Aulangon Luontoliikuntakeskus (ent. Aulangon Ulkoilumaja) on suljettu remontin vuoksi 12.7.2019 asti. Remontin jälkeen Luontoliikuntakeskuksen Järvikahvila on paitsi viihtyisä virkistäytymispaikka myös portti Aulangon aktiviteetteihin, josta voi lainata välineitä vesille ja metsään tai vaikka osallistua monenmoisiin ohjattuihin tapahtumiin. Tutustu tuleviin ohjattuihin tapahtumiin 22.7.-29.8.2019.

Järvikahvila on osa Aulangon Luontoliikuntakeskusta, joka yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa tarjoaa sopivia luontoelämyksiä jokaiselle kävijälle lapsesta vaariin.

Näkötorni avataan kevääksi

(Päivitetty 15.4.2019)
Näkötorni avataan Aulanko Herää -tapahtumaan 27.4. ja on siitä eteenpäin auki kunnes syksyllä taas suljetaan.

Graniittilinnan ympäristössä maaperätutkimusta

(Päivitetty 27.3.2018)
Maaliskuun lopulla Graniittilinnalla tehtiin maaperätutkimuksia. Tästä on hyvä aloittaa kunnostustyöt. Kairaukset teki Hämeen Rakennus ja Tutkimus Oy.

Kuva: Hannu Laatunen