Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Aulangon syysretkivinkit

(Päivitetty 12.9.2023)

Tervetuloa retkeilemään Aulangon upeaan syysvärien loistoon! Aulangon kaunista ruskaa voi ihailla erityisesti näkötornista tai Metsälammen tai Joutsenlammen rannoilla. Tervetuloa retkelle!

  • Aulangon näkötorni on avoinna klo 8 -20 joka päivä lokakuun loppuun saakka. 
  • Aulangolla saa marjasta ja sienestää.
  • Tornikahvila on avoinna syyskuussa la-su klo 12-17. Tornikahvilan aukioloajat
  • Aulangon luontoliikuntakeskus on avoinna syyskuussa ti- ke klo 10-16, su klo 10-16. Lisätietoja.
  • Aulangon luontoliikuntakeskuksen pysäköintialueella on uusi esteetön käymälä, joka on aina avoinna. Lisäksi Aulangon tornikahvilan käymälä on avoinna kahvilan aukioloaikoina.
  • Aulangon luonnonsuojelualueelle on merkattu uusi ympyräreitti. Punaisin ympyröin merkattu polku lähtee Luontoliikuntakeskukselta Karhuluolalle ja edelleen portaita pitkin näkötornin alueelle. Näkötornin pysäköintialueelta reitti jatkuu Ruusulaakson paviljongin kautta takaisin Luontoliikuntakeskukselle. Reittiä ei ole viitoitettu, mutta maalimerkintöjä seuraamalla pysyy oikealla reitillä. 
  • Aulangon kävijätutkimus on käynnissä syyslomaviikoille saakka. Mikäli tapaat kävijätutkimuksen tekijän, vastaa kyselyyn ja vaikuta alueen kehittämiseen. 
  • Aulangolle pääsee mukavasti myös julkisilla kulkuvälineillä. Hämeenlinnan rautatieaseman edustalta liikennöi bussilinja numero 2 useita kertoja tunnissa Aulangolle. Aikataulut ja pysäkit voi tarkistaa Hämeenlinnan reittioppaasta (reittiopas.hameenlinna.fi) 
  • Lemmikit ovat tervetulleita luonnonsuojelualueelle hihnassa!
  • Aulangon luonnonsuojelualueella tulenteko on kielletty. Alueen pohjoispuolella sijaitsevalla Aulangon luontoliikuntakeskuksella on Hämeenlinnan kaupungin nuotiokatos retkeilijöiden käytettävissä. 

Aulangon luonnonsuojelualueella tehdään kävijätutkimusta 

(Päivitetty 10.8.2023)

Aulangon luonnonsuojelualeella tehdään kävijätutkimushaastatteluja lokakuun loppupuolelle asti. Voit kohdata Aulangolla satunnaisina aikoina haastattelijan, joka pyytää vastaamaan tutkimuslomakkeeseen. Edellisen kerran tutkimus toteutettiin vuosina 2016−2017. Nyt käynnissä oleva tutkimus antaa arvokasta ja ajankohtaista tietoa kävijöiden kokemuksista ja mielipiteistä alueen kehittämisen tueksi. Vastaamalla vaikutat, kiitos jo etukäteen!!

Skutsirastit

(Päivitetty 24.5.2023)

Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliitto kanssa suunnitellut ja toteutetut Skutsirastit pitää sisällään yhteensä 21 hyvinvointiharjoitusta, jotka on sijoitettu Suomen kansallispuistoihin sekä luonnonsuojelu- ja retkeilyalueille. Lue koko tiedote Skutsirasteista.

 

Uutisia Aulangolta