Jero, vuokratupa 

Vuokratupa, 4–5 hlö / 35 m2, 1 h, tupakeittiö sekä rantasauna

Varaukset

Varauksen voi tehdä Eräluvat-verkkokaupassa (verkkokauppa.eraluvat.fi)Varausehdot vuokratuvalle. Varattavissa ympäri vuoden.

Herajärven kierros -retkeilyreitti kulkee noin 300 m etäisyydellä Jeron tuvalta ja Kolin kuuluisat näköalapaikat sijaitsevat noin 3,5 km kävelymatkan päässä. 

Jeron vuokratupa sijaitsee loivahkolla rinteellä Jerojärven itärannalla aivan järven rantaviivan tuntumassa. Puusto on pääosin vanhaa mäntymetsää. Tuvan ja pihasaunan välissä virtaa pieni puro, jonka varrella puusto on nuorempaa lehtimetsää. Tuvalta on matkaa lähimpään mökkinaapuriin 200 m.

Sijainti

 • Itä-Suomi, Pohjois-Karjala, Lieksa, Kolin kansallispuisto, Herajärven kierros
 • Jero vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 63° 04.1818' lon: 29° 49.2905'  ETRS-TM35FIN: N: 6996484 E: 642541
 • Kotaniementie 27, 83960 Koli

Patikoiden

Ukko-Kolilta Ikolanahon kautta Jerolle matkaa on 3,8 km.

Ajo-ohje

Kolin luontokeskus Ukosta ajetaan Ylä-Kolintietä alaspäin 2 km, minkä jälkeen käännytään vasemmalle Jerontielle, jota ajetaan 1,3 km ja käännytään vasemmalle Kotaniementielle, jota ajetaan 2,6 km, kunnes käännytään opasteen mukaan oikealle Jeron vuokratuvan pihaan.

Kartat

Hinta

2023

Hintaluokka A (1.1.-12.6. ja 29.8.-31.12.)

1. vrk 95 €
2.
7. vrk 86 €
Hintaluokka B (13.6.-28.8.)
1
. vrk 110 €
2.
7. vrk 100 €

 

2024

Hintaluokka A (1.1.-9.6. ja 26.8.-31.12.)

1. vrk 100 €

2.7. vrk 90 €

Hintaluokka B (10.6. - 25.8.)
1. vrk 120 €
2.7. vrk 110 €

 

Majoitusvuorokausi klo 14–12.
Ei yli viikon varauksia.

 

Avaimet


Tuvan avaimet ovat oven vieressä avainlaatikossa, joka aukeaa 4 numeroisella yhdistelmällä. Numeroyhdistelmä ja muuta tärkeää tietoa toimitetaan sinulle varauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen (tarkasta myös liitetiedostot ja roskapostikansiosi). Laita tiedot itsellesi talteen. Ellet ole saanut koodia vähintään kahta arkipäivää ennen varaustasi, ota yhteyttä Kolin luontokeskus Ukkoon.

Kun saavut tuvalle, syötä koodi laatikkoon kierittämällä avainlaatikon numeroita. Ota avain laatikosta, avaa tuvan lukko ja laita avain takaisin laatikkoon. Kieritä numerot vielä takaisin nollille. Säilytä avainta aina avainlaatikossa, jotta se ei huku tai jää lukkojen taa tuvan sisälle. Jätä varauksen päätteeksi avaimet samaan laatikkoon.

Varustus

 • Jeron vuokratuvan kaivo on käyttökiellossa, joten tarvittava juoma- ja talousvesi tulee tuoda mukana. Tuvan hanasta tulevaa kaivovettä ei tule juoda edes keitettynä eikä käyttää esimerkiksi astioiden tiskaamiseen. Juomavettä voi tarvittaessa hakea myös Kolin luontokeskus Ukosta.
 • Makuuhuoneessa sängyt kahdelle, tupakeittiössä laveri-kerrossänky kolmelle, patjat, tyynyt ja peitot, ei liinavaatteita.
 • Sähkölämmitys ja 2 varaavaa takkaa.
 • Sisä-WC.
 • Sähköliesi/uuni, jääkaappi pakastuslokerolla, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, astiat ja ruokailuvälineet 5:lle, imuri.
 • Pihapiirissä puulämmitteinen ulkosauna, soutuvene, kahdet aikuisten ja yhdet lasten pelastusliivit, käymälä ja tulentekopaikka, sekä kompostori biojätteille.
 • Astianpesuaineet, perusmausteet, tulentekovälineet sekä wc- ja talouspaperit eivät sisälly vuokrahintaan.

Huomautukset

 • Tarkasta myös Kolin kansallispuiston ajankohtaiset ennen tuvalle saapumista.
 • Vastuullinen ulkoilija retkeilee roskattomasti eikä jätä jälkiä.
 • Pihasaunaan on kantovesi vuoden ympäri. Kiukaan vesisäiliön tulee olla täynnä kiuasta lämmittäessä. Talvella rannassa on kannella peitetty avanto ja käymälän varastossa tuura, jolla voi rikkoa pinnan kovilla pakkasilla. Saunan vesiastiat (sangot, saavit ja kiukaan vesisäiliö) tulee muistaa tyhjentää saunomisen jälkeen, sillä vesi rikkoo astiat jäätyessään.
 • Jos havaitset järvessä kesällä sinilevää (thl.fi), älä käytä järvivettä tai ui siinä. Metsähallitus ei ole vastuussa mahdollisista sinileväkukinnoista.
 • Älä tiskaa tai peseydy suoraan vesistössä tai kaivon kannella, koska tämä aiheuttaa veden saastumista ja rehevöitymistä ja lisää esimerkiksi sinileväkukintoja. Käytä vain biohajoavia pesuaineita ja imeytä käytetty pesuvesi maahan riittävän kauas vesistöstä.
 • Jerolla viehekalastukseen yhdellä vavalla riittää kalastonhoitomaksu. Katiskalla tai verkolla pyydettäessä kalastonhoitomaksun lisäksi tarvitaan paikallinen pyydyslupa, jonka voi ostaa Kolin Salesta (Kolintie 94, Lieksa).
 • Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja.
 • Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.
 • Telttailu pihapiirissä on kielletty kansallispuiston järjestyssäännön nojalla.
 • Kesäaikaan häiriöttömien yöunien turvaamiseksi kannattaa mukaan varata makuupussin mentävä hyttysverkko.
 • Metsähallitus ei ole vastuussa ukkosmyrskyjen aiheuttamista sähköverkon häiriöistä.
 • Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Yleinen asiakaspalvelu, palautteet ja huolto:  
Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut,  
Kolin luontokeskus Ukko, puh. 040 7732442.
 
Varaus-, peruutus- ja maksuasiat: 
 
Eräluvat-asiakaspalvelu (verkkokauppa.eraluvat.fi)

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.

112 Suomi -sovellus.

Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Jeron vuokratuvan kartta Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää