Rokua nationalpark

Geocaching Skidning på underhållna skidspår  Terrängskidning  Fågelskådning Snöskoturer Vandring på naturstigar Besök sevärdheter och utsiktsplatser Lär dig om naturen Fotvandring  Bär- och svampplockning Vandring

Svampplockare i Rokua nationalpark. Bild: Eeva Mäkinen.

Rokuas symbol - rödstjärtPå den karga sandmarken i Rokuas uråldriga tallskog finns även stigar som passar för familjens minsta. De små tjärnarna kantas av dyner som är täckta av silvergrå lav. Tjärnarna berättar om inlandsisens stora kraft som formade markytans former. På Geoparkens högst punkt i nationalparkens hjärta finns Pookivaara torn där du ser ända till Ule träsk, Kajanalands hav.

Rokua Geopark som bildas av Rokua, Ule träsk och Ule älvdal är det första området i Finland som beviljats medlemskap i Geopark-nätverket som skyddas av UNESCO. Rokua Geopark är samtidigt den nordligaste av de 67 objekt som ingår i det världsomfattande Geopark-nätverket.

Passar för: Lämpar sig väl för hela familjen. Pitkäjärven polku-stigen (0,8 km) med kåta och torrtoalett passar även för rörelsehindrade.

Bild: Mika Honkalinna.

Kundtjänst

Limingovikens naturum
Telefon: +358 (0) 206 36 6059
liminganlahti(at)metsa.fi

Denna sidas webbadress är www.utinaturen.fi/rokua.