Nyhetsarkiv

Tillbaka

Byggarbetet vid Lapinsalmi bro har börjat i Repovesi nationalpark

2019-08-23

Man håller som bäst på att bygga en ny pylonbro i stål vid Lapinsalmi. Brobanans yta görs av trä. Byggarbetsplatsområdet spärras av med flagglina och staket och utomstående har inte tillträde till brobyggplatsen. Delarna till brostommen transporteras till Lapinsalmi med traktor och fyrhjuling. Vid brobyggplatsen byggs även en tillfällig linbana för att transportera material från ena sidan av Kapiavesi till den andra. En representant för entreprenören finns alltid på plats för att varna friluftsmänniskorna då det pågår varutransporter på land eller ovanför vattnet. Bron uppskattas stå klar i början av oktober. Byggarbetet orsakar en del buller, vilket det lönar sig att ta i beaktande vid planering av utflykt mot Lapinsalmi. 

Lapinsalmi bro.

Lapinsalmis nya bro ligger 10 meter ovanför vattendraget Kapiavesi och bron är 50 meter lång. Bron torde stå klar under första hälften av oktober. 

Den avgiftsfria båttransporten som ersätter Lapinsalmis bro för friluftsmänniskorna trafikerar från bryggan vid Lapinsalmis parkeringsområde till bryggan vid Lapinsalmi rastplats 24-25.8 och 31.8-1.9.2019 kl. 10-18. Båttransporten ordnas i samarbete med Kouvola stad. Dessutom fungerar dragfärjan Ketunlossi som normalt. Repovesis rutter går även lätt att nå från Saarijärvis och Tervajärvis parkeringsområden.

Läs mera: