Viklinrimmen reitit

Retkeilyreitit ja polut

Reittien lähtöpisteet

  • Tiaissärkän polku alkaa ja päättyy Tiaissärkän laavun luo. 
Tiaissärkän polku kulkee aluksi vanhaa kärrytien pohjaa pitkin. Kuva: Auvo Sapattinen

Merkitty reitti

  • Tiaissärkän polku, edestakaisin 8 km, lähtee Tiaissärkän laavun luota ja etenee vanhaa kärrytien pohjaa pitkin. Reitin aluksi suomaisemat siintävät polun varteen, jonka jälkeen polku mutkittelee harjun selkää pitkin. Reitillä on lyhyt pätkä pitkoksia kosteimman paikan ylitse. Ennen Isolle Tiaislammelle saapumista reitin varrelle avautuvat upeat avonaiset suomaisemat, joiden ihailua varten on myös levähdyspenkki. Myös Ison Tiaislammen rannalla on levähdyspenkki. Lammelta on lyhyt matka Tiaiskankaan opastustaululle, joka on reitin kääntöpiste. Paluu tapahtuu samaa reittiä pitkin. Reittimerkintänä on oranssi ympyrä. Ohjeellinen kulkuaika on 1 - 2 tuntia. Reitti kulkee tasaisilla mäntykankailla ja soveltuu siten hyvin myös aloitteleville retkeilijöille ja lapsiperheille.
    • Palvelut: Tiaissärkän laavun luona on tulentekopaikka, retkipöytä ja kuivakäymälä.

Melontareitit 

  • Rauanjoen melontareitille, noin 15 km, voi lähteä Rauanjoen pysäköintialueelta. Suositeltava melontareitti on Polvijärvi-Koli –tieltä (tie nro 504) Viklinrimmen kautta Höytiäiselle. Tiaissärkän itäpuolella sijaitseva Rauanjoki mutkittelee keskiosiltaan voimakkaasti. Viklinrimmen alueella joki on hiekkapohjainen ja lähes kosketon. 
    Rauanjoki soveltuu retkimelontaan kevätkesällä korkean veden aikaan. Virtaamansa puolesta Rauanjoki sopii aloittelevallekin melojalle. Kuivina kesinä veden vähyys voi haitata melontaa. Myös uomaan kaatuneisiin puihin on syytä varautua.
    • Palvelut: Tiaissärkän laavua tulentekopaikkoineen ja kuivakäymälöineen Rauanjokivarressa voivat helposti hyödyntää myös melojat.

Retkikartta.fi: Viklinrimpi