Tervetuloa mukaan!

 

Kansallispuistot ja muut retkikohteet tarjoavat upeita vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia ympäri Suomen. Tapahtumissa, talkoissa tai vaikkapa asiantuntijavapaaehtoisena pääset tekemään konkreettisia tekoja suojelualueiden, uhanalaisten lajien ja kulttuuriperinnön hyväksi sekä omaksi iloksesi. Tapahtumien ja talkoiden järjestämisessä korvaamaton apu ovat myös erilaiset järjestöt, ystäväyhdistykset ja yritykset. Yhä useampi yhteisö on mukana suomalaisen luonnon suojelussa oman kummikohteen kautta. Tule sinäkin mukaan vapaaehtoiseksi tai kumppaniksi - suomalainen luonto tarvitsee ja kiittää vapaaehtoisia!

Lisätietoja saat tämän sivun tapahtumakalenterista tai osoitteesta vapaaehtoistoiminta(at)metsa.fi. Voit myös ilmoittautua Metsähallituksen luontopalvelujen vapaaehtoisrekisteriin, jolle viestitään talkoomahdollisuuksista sulan maan kaudella muutaman kuukauden välein.

Kuva: Tapani Mikkola

Uutisia vapaaehtoistoiminnassa

Takaisin

Rukiin puintia Korteniemen perinnetilalla

2.8.2018

Kuivan kesän ansiosta Aunus-ruis saatiin leikattua jo heinäkuun puolella. Lyhteet ovat ahdettuna riiheen ja lauantaina 11.8. klo 11-17 on vuoro puida jyvät talteen. Tervetuloa talkoisiin Korteniemen perinnetilalle Tammelaan, Liesjärven kansallispuistoon!

Rukiin puintia. Kuva: Juhani Mattila

Puintipäivänä riihen orsilla kuivaneet lyhteet lasketaan alas ja niitä lyödään seinään, jolloin parhaat jyvät putoavat riihen lattialle. Luuvan puolella lyhteet avataan ja varstojen kolke voi alkaa, jotta kaikki kultaiset elämänjyvät saadaan talteen. Lopuksi oljet kerätään isoiksi kupoiksi ja laitetaan aittaan odottamaan seuraavaa kesää ja patjojen täyttöä.

Kaikki halukkaat pääsevät varstan varteen ja pantojen pyörittäjäksi. Viskurilla puhdistettu ruis on sitten sitä aitoa riihikuivaa, puhtaana käteen.

Savusauna on lämpimänä ja tuvassa on myynnissä ruokaa, kotitekoisia leivonnaisia sekä pannukahvia. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja


Video

WWF:n vapaaehtoiset kunnostavat monia luontokohteita yhdessä Metsähallituksen kanssa LIFE-hankkeissa (www.youtube.com).