Tervetuloa mukaan!

 

Kansallispuistot ja muut retkikohteet tarjoavat upeita vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia ympäri Suomen. Tapahtumissa, talkoissa tai vaikkapa asiantuntijavapaaehtoisena pääset tekemään konkreettisia tekoja suojelualueiden, uhanalaisten lajien ja kulttuuriperinnön hyväksi sekä omaksi iloksesi. Tapahtumien ja talkoiden järjestämisessä korvaamaton apu ovat myös erilaiset järjestöt, ystäväyhdistykset ja yritykset. Yhä useampi yhteisö on mukana suomalaisen luonnon suojelussa oman kummikohteen kautta. Tule sinäkin mukaan vapaaehtoiseksi tai kumppaniksi - suomalainen luonto tarvitsee ja kiittää vapaaehtoisia!

Lisätietoja saat tämän sivun tapahtumakalenterista tai osoitteesta vapaaehtoistoiminta(at)metsa.fi. Voit myös ilmoittautua Metsähallituksen luontopalvelujen vapaaehtoisrekisteriin, jolle viestitään talkoomahdollisuuksista sulan maan kaudella muutaman kuukauden välein.

Kuva: Tapani Mikkola

Uutisia vapaaehtoistoiminnassa

Takaisin

Vapaaehtoiset pop up -leirillä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

19.6.2018
 
Kesäkuu on tuonut Pallastunturin luontokeskukselle tuttuja kasvoja ja yhden uudenkin. Pallastunturin luontokeskuksen viimesyksyinen kattoremontti ja salaojitus mylläsi pihamaan ja uuden nurmikon kylvö jäi syksyllä tekemättä. Vapaaehtoisten väärtien pop up -leiri tuli kuin tilauksesta apuun.
 
Talkoolaiset Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa nurmikonkylvötöissä. Kuva: Maarit Kyöstilä
 
Leiri on Rinkkaputki-blogista tuttujen Annen ja Heikin jo ties kuinka mones leiri. Mukana ovat myös pirteä eläkeläinen Terttu ja Annen veli Jari sekä uusi tulokas, Lappeenrannasta tullut Joonas. 
 
Joonakselle ei Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ole ennestään tuttu, mutta suunnitelmissa on valokuvausvaellus Heikin kanssa juhannuksen jälkeen. Tarkoitus on kulkea vähemmän tunnettua reittiä Ylläkseltä Pallakselle. Jäämme innolla odottamaan kuvia ja kuulumisia reitin varrelta.
 
Annen veli, Jari, päätyi talkoohommiin sattuman kautta vuosi sitten, kun lumi esti Käsivarteen suunnitellun vaelluksen. Sisko oli talkooleirillä samaan aikaan ja puhui veljensä mukaan töihin. Tänä vuonna Jari saapui omasta aloitteesta joukon vahvistukseksi.
 
Terttu on kulkenut kansallispuiston reittejä jo vuodesta 1998. Lapin taika tuo hänet kerta toisensa jälkeen pohjoisen tunturimaisemiin. Eläkkeelle jääminen sai Tertun aktiiviseksi vapaaehtoistyöntekijäksi. "Mieli pysyy virkeänä, kun saa olla luonnon helmassa ja tehdä jotain hyvää. Samalla tässä tulee hyvää liikuntaa," toteaa Terttu. Hän on tuttu kasvo myös Saariselän Kiilopäällä Suomen Ladun talkooleireillä. 
 
Haluatko vapaaehtoiseksi?
 
Metsähallituksen vapaaehtoistoiminnan rekisteriin voi ilmoittautua luontoon.fi-sivulla. Rekisteröityneille ilmoitetaan ajankohtaisista vapaaehtoismahdollisuuksista. Myös Annella ja Heikillä on tapana ilmoittaa talkooleireistä Rinkkaputki-blogissa. 
 
Vapaaehtoiset voivat osallistua Metsähallituksen ja sen yhteistyökumppaneiden erilaisiin kunnostus-, suojelu- ja asiantuntijatehtäviin. Kohteet sijaitsevat kansallispuistoissa ja muilla suojelualueilla. Yhä useampi yhteisö on mukana suomalaisen luonnon suojelussa mm. oman kummikohteen kautta. Tule sinäkin mukaan vapaaehtoiseksi tai kumppaniksi - suomalainen luonto kiittää!
 
Lisätiedot
 

Video

WWF:n vapaaehtoiset kunnostavat monia luontokohteita yhdessä Metsähallituksen kanssa LIFE-hankkeissa (www.youtube.com).