Tervetuloa mukaan!

 

Kansallispuistot ja muut retkikohteet tarjoavat upeita vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia ympäri Suomen. Tapahtumissa, talkoissa tai vaikkapa asiantuntijavapaaehtoisena pääset tekemään konkreettisia tekoja suojelualueiden, uhanalaisten lajien ja kulttuuriperinnön hyväksi sekä omaksi iloksesi. Tapahtumien ja talkoiden järjestämisessä korvaamaton apu ovat myös erilaiset järjestöt, ystäväyhdistykset ja yritykset. Yhä useampi yhteisö on mukana suomalaisen luonnon suojelussa oman kummikohteen kautta. Tule sinäkin mukaan vapaaehtoiseksi tai kumppaniksi - suomalainen luonto tarvitsee ja kiittää vapaaehtoisia!

Lisätietoja saat tämän sivun tapahtumakalenterista tai osoitteesta vapaaehtoistoiminta(at)metsa.fi. Voit myös ilmoittautua Metsähallituksen luontopalvelujen vapaaehtoisrekisteriin, jolle viestitään talkoomahdollisuuksista sulan maan kaudella muutaman kuukauden välein.

Kuva: Tapani Mikkola

Uutisia vapaaehtoistoiminnassa

Takaisin

Isojärven kansallispuistolle perustettiin ystäväyhdistys

17.5.2018

Isojärven kansallispuiston ystävät ry perustettiin 16.5.2018. Heretyn kämppäkahvilassa pidetyssä perustamiskokouksessa oli mukana 25 innokasta luonnon ja retkeilyn ystävää. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Ahti Aalto.

Isojärven kansallispuiston ystävät

"Ensimmäisenä toimintavuonna yhdistys osallistuu Isojärven kansallispuistossa järjestettäviin isoimpiin tapahtumiin. Olemme mukana ainakin Huhtalan perinnepäivässä 4.8., YLE:n "Mennään metsään" -polkujuoksukiertueella 19.8. ja Suomen luonnon päivänä 25.8., jolloin on luvassa täysin uusi tapahtumakokonaisuus Culture Goes Wild. Lisäksi syyskokouksen yhteyteen ideoitiin jo talkoopäivää", kertoo Isojärven kansallispuiston ystävät ry:n puheenjohtaja Ahti Aalto.

Isojärven kansallispuiston ystäväyhdistyksen tarkoituksena on edistää Isojärven luonnon ja kulttuuriperinnön suojelua ja hoitoa, tutkimusta, ympäristökasvatusta, ympäristövalistusta, yhteisöjen ja yksityisten kansalaisten verkottumista ja viestintää sekä luonto- ja kulttuurimatkailun edellytyksiä alueella. Lisätavoitteena on tukea valtion omistaman ja Metsähallituksen ylläpitämän Isojärven kansallispuiston toimintaa.

"On hienoa nähdä, miten monille ihmisille kansallispuistot ovat lähellä sydäntä. Yhdistyksen kautta kiinnostuneet pääsevät toimimaan kansallispuiston hyväksi erilaisten tapahtumien, talkoiden ja kummikohteiden merkeissä. Vapaaehtoistoiminnalla on iso merkitys kansallispuistojen hoidossa ja kehittämisessä. Kansallispuistojen käyntimäärät ovat nousseet huimasti viime vuosina, mutta Metsähallituksen puistojen hoitoon saama perusrahoitus ei ole noussut," kertoo puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksesta.

Isojärven kansallispuiston ystävät ry:n jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyttä yhdistyksen puheenjohtaja Ahti Aaltoon tai sihteeri Riitta Häkkiseen, jonka tavoittaa kesäkaudella Heretyn kämppäkahvilasta.

Lisätietoja:


Video

WWF:n vapaaehtoiset kunnostavat monia luontokohteita yhdessä Metsähallituksen kanssa LIFE-hankkeissa (www.youtube.com).