Uutiset

Takaisin

Vesijohtoverkoston rakentaminen sulkee Vallisaaren arkipäiviksi 19.8-6.9.2019

15.8.2019

Viikonloppuisin saari on avoinna normaalisti syyskuun loppuun saakka

Vallisaareen ryhdytään rakentamaan  vesi- ja viemäriverkostoa maanantaina 19.8.2019. Helsingin seudun ympäristöpalveluiden eli HSY:n vesihuoltoverkostoon liitettävään saareen saadaan nykyisten kuivakäymälöiden rinnalle vesivessoja ja yrittäjille parempia puitteita muun muassa kahvila- ja ravintolatoiminnalle.

Kuva: Metsähallitus/Tuomo Häyrinen.

Vallisaari on avoinna päivittäin normaaliin tapaan 18.8. saakka, jonka jälkeen saari on suljettuna urakan kaivuutöiden vuoksi arkipäivisin ajalla 19.8-6.9. Tänä aikana saaressa suoritetaan maankaivuutöitä, joihin liittyy vanhojen räjähteiden raivausta maaperästä. Turvallisuussyistä rantautuminen ja liikkuminen saaressa on raivaustyön aikana kielletty. Myöskään  vesibussit eivät  liikennöi näinä päivinä.

Viikonloppuisin saari  on avoinna normaalisti ja 7.9 alkaen päivittäin aina syyskuun loppuun saakka.

Metsähallitus hoitaa Vallisaarta. Urakan toteuttaa E.M. Pekkinen ja rakennuttamisesta vastaa Rakennuttajatoimisto HTJ.

Vallisaaren vesihuoltoverkoston rakentaminen on osa tulevan asemakaavan toteutusta, joka kehittää saarta luontomatkailukohteena tulevina vuosina laajemmin.  Vallisaaresta Suomenlinnaan kulkevan meriputken rakennuttavat puolestaan Helsingin kaupunki ja HSY ja rakentaminen käynnistyy myöhemmin syksyllä.

Lisätietoja: