Uutiset

Takaisin

Aisti luontoa Aulangon puistometsässä Suomen luonnon päivänä 31.8.

23.8.2019

Lauantaina 31.8. vietetään valtakunnallista Suomen luonnon päivää, jolloin suunnataan ulos juhlimaan luontoa niin lähiluontoon kuin monille upeille luontokohteille ympäri maan. Esimerkiksi Aulangon luonnonsuojelualueen puistometsä rehevine lehtokasveineen ja romanttisine rakennuksineen tarjoaa oivan paikan juhlia luontoa ja kokea se kaikin aistein.

Tervetuloa juhlimaan Suomen luontoa Aulangolle! Kuva: Titta Jylhänkangas."Kuuntele, miten luonto tuoksuu" kehoitti aikanaan myös Vanajaveden laakson kansallismaisemasta inspiroitunut kansallissäveltäjämme Jean Sibelius. Luonto puhutteli Sibeliusta kaikin aistein. Hän koki värit ja tuoksut sävelinä, inspiroitui maisemista ja lintujen lauluista.

Tervetuloa retkeilemään Aulangon puistometsän poluille Suomen luonnon päivänä, lauantaina 31.8. Aisti kuinka luonto puhuttelee sinua. Näe upea kansallismaisema 33 metriä korkean historiallisen näkötornin huipulta ja virkisty Tornikahvilan (avoinna klo 11-19) luonnonantimista valmistetuilla herkuilla. Tornikahvilasta löytyy myös pientä luontopuuhaa materiaaleineen lapsiperheille ja isommillekin. Esimerkiksi kuvasuunnistamalla voi koko perhe tutustua ”Hugon jalanjäljillä” puistometsään hauskalla ja innostavalla tavalla. Jaossa on myös mm. Suomen Suunnistusliiton materiaalia luonnosta ja suunnistuksen saloista innostuneille aloittelijoille.

Lisätietoja