Uutiset

Takaisin

"Täällä jos jossain kiireen tuntu häviää” – luontokuvaaja Eeva Mäkinen tutkii taianomaisia hetkiä pohjoisen luonnossa

21.8.2019

Liminkalaissyntyinen valokuvaaja, luonto-opas Eeva Mäkinen on saavuttanut luontokuvillaan melkoisen suosion. Mäkisen Instagram-tiliä seuraa jopa yli 111 000 ihmistä. Retrospektiiviseen valokuvanäyttelyyn Syötteen luontokeskukseen on koottu ensimmäistä kertaa Mäkisen tähänastisen uran mieleenpainuvimmat hetket.

Katse. Kuva: Eeva Mäkinen.

Eeva Mäkinen on käynyt uransa varrella kaukaisissakin maissa, mutta viimeisten vuosien aikana hän on keskittynyt kuvaamaan kotimaataan Suomea ja muita Pohjoismaita.

Kosketus. Kuva: Eeva Mäkinen.- Polkuni tähän pisteeseen on sisältänyt lukemattomia öitä ulkona, ja edelleen liian harvoin muistan tallentaa näitä hetkiä kameralla, Eeva Mäkinen kertoo. 

Sadat kävellyt ja hiihdetyt kilometrit on nyt koottu näyttelyyn Hetken valo. Teokset ovat kurkistus Pohjoismaiden taianomaisiin hetkiin, jotka Eeva Mäkinen haluaa jakaa valokuvien välityksellä. Hetken valo tarjoaa tunnelmallisen tilaisuuden rauhoittua luonnosta poimitun kauniin kuvaston äärellä. 

Maailmassa on paljon hiljaisia paikkoja, mutta onko myös sellaisia, jotka hiljentävät oman mielen, kysyy Mäkinen näyttelyllään.

Valokuvanäyttely Hetken valo on esillä Syötteen luontokeskuksessa 27.6. - 30.9.2019, ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Syötteen luontokeskus on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-16. Tervetuloa!

Lisätietoja:

  • Syötteen Luontokeskus, Erätie 1, 93280 Syöte (Pudasjärvi)
    • puhelin: 020 639 6550
    • sähköposti: syote(at)metsa.fi