Usein kysyttyä koronapandemian aikana

Tuleeko varaus maksaa ennen majoittumisen alkua?

Varaus tule maksaa ennen varauksen alkua ja avaimen tai avainkoodin saa maksua vastaan. Tämä on määritelty Metsähallituksen varausehdoissa. Huomaathan, että verkkokaupassa tehdyt tilaukset peruuntuvat automaattisesti, ellei niitä maksa eräpäivään mennessä.

Onko tuville majoittuminen turvallista?

Majoittumisessa isoimmat tartuntariskit liittyvät muihin ihmisiin. Siksi on tärkeää, ettei kukaan tule tuville sairaana, vähänkään flunssaisena tai karanteenissa ollessaan. Metsähallituksen tupien huolto on aluekohtaista ja tuvan huollosta vastaava tahot eivät tule sairaana töihin. Työntekijämme pesevät käsiä usein ja kehotamme myös asiakkaita huolehtimaan hyvästä käsi-, yskimis- ja aivastushygieniasta.

Tupien hygieenisyyttä ei voida taata. Tupien siistiminen käytön jälkeen on asiakkaiden vastuulla. Kehotamme asiakkaitamme siistimään paikat majoituksen jälkeen, pyyhkimään pinnat ja toimimaan muutenkin vastuullisesti korona-aikana.

Tartunnalta suojautumiseksi riskiryhmiin kuuluvien tulisi välttää tuvissa majoittumista.

Tuvat pidetään normaalisti auki. Metsähallitus seuraa tiiviisti tautitilanteen kehittymistä.

Peruuntuuko varaukseni, jos en maksa sitä eräpäivään mennessä?

Varaukset tulee maksaa eräpäivään mennessä. Jos verkkokaupan kautta tehdyn varauksen unohtaa maksaa, niin varaus peruuntuu eräpäivän jälkeen. Maksu pitää siis olla suoritettuna viimeistään eräpäivänä.

Olen huolissani tilanteesta ja haluan perua tupavaraukseni

Tupavarauksen peruuttaminen on asiakkaan vastuulla. Varausten perumisessa noudatetaan Metsähallituksen voimassa olevia varaus- ja peruutusehtoja. Metsähallitus pidättää oikeuden muutoksiin.

Majoittuessani tupaan käy ilmi, että toinen asiakas on sairastunut koronavirukseen

Ole yhteydessä lähimpään asiakaspalvelupisteeseen ja kerro tilanteesta. Palaa takaisin lähtöpisteeseen ja ole yhteydessä alueesi terveydenhuoltoon. Paikoitellen alueelliset pelastuslaitokset voivat olla ruuhkautuneita, joten huomioi tämä myös matkaa suunnitellessasi. Jos sairastunut tarvitsee nopeasti apua, soita hätänumeroon 112.

Voinko käyttää kaivon juomavettä?

Tuvat, joilla on kaivo, juomavesi on testattu normaalisäädösten mukaan. Erityisiä korona-ajan testauksia ei ole suoritettu. Juomaveden ottaminen kaivoista on kuitenkin mahdollista. Muista noudattaa ohjeistuksia, esimerkiksi pyyhi pumpun kahva käytön jälkeen ja vältä yskimistä vettä noutaessasi. Mahdollisuuksien mukaan juomavesi kannattaa tuoda mukana.

Vaihdetaanko tupien petivaatteet majoituksen jälkeen?

Metsähallitus ei pysty suorittamaan tuvilla tehostettua siivoamista ja petivaatteita ei vaihdeta majoituksen jälkeen. Asiakkaan harkinnassa on tuoda peitto ja tyyny mukanaan tuvalle majoittuessa.