Tikankolo, vuokratupa

Vuokratupa, 6 hlö / 22 m2 , 2 huonetta, sauna piharakennuksessa.

Varaukset     

Vuonna 2019 vuokraustoiminta hoitaa Haukkalammen yrittäjät. Tupa on nyt vuokrattavissa uudessa vuokrausjärjestelmässä (www.naturaviva.fi) vuodelle 2019.

Tikankolon vuokratupa sijaitsee Saarilammen rannalla Nuuksion kansallispuistossa. Tupa on alun perin rakennettu metsätyömiesten asuinpaikaksi. Tuvassa on kaksi huonetta ja sauna erillisessä piharakennuksessa.
 

Sijainti

Etelä-Suomi, Uusimaa, Vihti (www.vihti.fi), Nuuksion kansallispuisto 

Tikankolo vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 60° 18.9764' lon: 24° 27.1513'  ETRS-TM35FIN: N: 6689353 E: 359289
 
Retkikartta.fi
 
Tikankolo sijaitsee Saarilammen etelärannalla Nuuksion kansallispuiston länsiosassa.
 
Turuntieltä (110) käännytään pohjoiseen Veikkolan kohdalta Lamminpääntielle Kurjolammen opasteen mukaisesti. Lamminpääntieltä jatketaan Kurjolammentietä Valklammentien pysäköintialueelle. Tuvalle on noin 1 kilometrin kävely-/hiihtomatka lähimmältä pysäköintialueelta. 
 
Kansallispuiston länsipuolelle Tervalammelle kulkee Pohjolan liikenteen (www.matkahuolto.info) vakiovuoro Helsingistä. Tervalammelta kertyy noin parin kilometrin kävelymatka puistoon.

Tikankololle pääsee myös Nuuksion kansallispuiston pohjoisosan kautta. Yleinen pysäköintialue on Kattilassa, josta on noin 5 km kävelymatka tuvalle. 
Vanhalta Turuntieltä (nyk. Nupurintie) käännytään pohjoiseen Nuuksiontielle. Kattilaan mentäessä ajetaan Nuuksiontietä Suomen luontokeskus Haltian ohitse ja Kattilantie loppuun saakka. 
 
Julkisella liikenteellä pohjoisosan kautta lähimmäksi pääsee Espoon sisäisen liikenteen bussilla 245(A) (reittiopas.fi) ajamalla aina päätepysäkille asti. Päätepysäkki sijaitsee kesäisin Kattilassa (5 km tuvalta) ja talvisin Nuuksionpäässä (7 km tuvalta).

   

 
Kartat Retkikartta.fi

Nuuksio - Luukki ulkoilukartta
1:20 000
 
Maastokartta L413, 1:50 000
  
 

Varustus

Makuupaikat kuudelle kerrossängyissä sekä patjat ja tyynyt, ei sähköä, puulämmitteinen kamiina, pystyuuni, saha, kirves, tuura, 2 pelastusliiviä, kaasuliesi, pata, paistinpannu, kahvipannu ja kattila. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Erillinen kuivakäymälä. Sauna piharakennuksessa. Saunalla on vesiastiat. Rannassa on tulentekopaikka. Ei vesipistettä!
 

Huomautukset

Nuuksion vuokratupien käyttö edellyttää reipasta mieltä ja retkivarusteita. Tuvalle on noin 1 kilometrin kävely-/hiihtomatka lähimmältä pysäköintialueelta. Tuvalle ei ole juomavettä. Juomavesipiste Kattilassa ei ole toistaiseksi käytössä.
 
Mukaan tarvitset elintarvikkeiden ja juomaveden lisäksi ainakin makuupussin, tulitikut, taskulampun, ruokailuvälineet ja Nuuksio-Luukki ulkoilukartan.
 
Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.

Tuvalla ei ole palveluja liikuntaesteisille. 

Matkapuhelimien kuuluvuus