« Takaisin

Satu Maahispeikosta Ylläksellä

1.11.2018 9:00 - 10.1.2019 16:00
Kolari, Äkäslompolo Yllästunturin luontokeskus
 
Janette Backmanin värikäs ja valloittava taidenäyttely pienen maahispeikon seikkailuista pohjoisilla tuntureilla on esillä Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan Meän Galleriassa 1.11.2018–10.1.2019. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!
 
Janette Backmanin taulu Satu maahispeikosta -näyttelyssä.
 
Pieni Halti-niminen maahispeikko seikkailee Backmanin näyttelyssä, jonka taulut ovat myös osa satukirjan, Satu maahispeikosta, kuvitusta. Janette Backman on 33-vuotias rovaniemeläinen itseoppinut taidemaalari. Hän on koulutukseltaan metsätalousinsinööri ja opiskelee nyt taiteen maisteriksi Lapin yliopistossa. 
 
”Maalausharrastuksen aloitin 13-vuotiaana. Kuvataiteen lisäksi teen myös huovutustöitä sekä poronsarvi- ja hopeakoruja ja harrastan luontovalokuvausta. Vapaa-aika kuluu luonnossa retkeillessä, vaeltaessa ja pyreneittenkoirani kanssa touhutessa” kertoo Backman.
 
Backmanin maalaukset ovat suurikokoisia ja värikkäitä. Ne on tehty akryyliväreillä ja sisustusmaaleilla ja lakattu päältä. Maalauspohjina hän on käyttänyt kuusivanerilevyjä ja kehykset on tehty muun muassa koivuista, keloista, ajan patinoimista laudoista ja aidanseipäistä.
 
”Rakastan Lappia ja pohjoista, erämaista luontoa ja toivonkin näyttelyssä kävijöiden kokevan maalausten välityksellä luontoelämyksiä. Erilaiset satuolennot ja myytit ovat kiinnostaneet minua pienestä pitäen ja maisemat, joissa maahispeikko seikkailee, ovat saaneet innoituksensa paikoista, joissa olen itse retkeillyt” kertoo Backman.
 
Maalausten pohjalta syntynyttä satukirjaa on myynnissä luontokeskuksella.
 
Tervetuloa!
 
Lisätiedot