« Takaisin

Paikkasidonnaisen taiteen tutkimusmatkat

3.9.2018 9:00 - 23.11.2018 16:00
Enontekiö, Hetta Tunturi-Lapin luontokeskus
 
Juha Allan Ekholmin ja Tuomo Kangasmaan ympäristötaideprojekti rantautuu Enontekiölle Tunturi-Lapin luontokeskukseen. Projektin tuloksena syntyvä näyttely on esillä luontokeskuksessa 3.9.–23.11.2018. Tervetuloa mukaan ympäristötaideprojektiin!
 
 Juha Allan Ekholmin ja Tuomo Kangasmaan ympäristötaideprojektin kuvitusta.
 
Ekholmin ja Kangasmaan tutkimusmatkat muodostavat nykytaiteen keinoin tekijöittensä omaa tulkintaa siitä, mitä pohjoisella tarkoitetaan. Teoksista ja dokumenteista syntyy itsereflektion omainen vapaan tutkimuksen alue, jossa myös katsoja otetaan mukaan prosessiin. Teoksissa paikat ja niihin liittyvät kertomukset alkavat elää omaa elämäänsä, eikä yhtä oikeaa tulkintaa ole. Keinot vaihtelevat mediataiteesta installaatio- ja ympäristötaiteeseen.


Hetassa nähtävä mediataideteosta voidaan tarkastella myös taiteen osallistumisena parhaillaan käytävään suokeskusteluun. Toisaalta näyttely on samalla tilataideteos, joka tarttuu myös paikkasidonnaisen taiteen ikuisuuskysymykseen: Miten paikka taiteessa määritellään.

Juha Allan Ekholm/ Tuomo Kangasmaa (molemmat s.1965) ovat tahoillaan aktiivisesti työskenteleviä nykytaiteilijoita, joita yhdistää kiinnostus pohjoiseen sanan laajassa merkityksessä. Heidän yhteisteoksiaan on aiemmin nähty Kemin taidemuseossa 2014, ympäristötaidetapahtuma Oranki Art:issa Pellossa vuonna 2016 sekä Savukoskella ja Pyhällä vuonna 2017. Työparin taidetta nähdään seuraavaksi Kolilla vuonna 2019.

Yleisö mukana projektissa

Projektin toteuttamiseen on osallistunut myös paikallisia ihmisiä. Sen työskentelyn tuloksia nähdään työparin julkaisuissa myöhemmin. Työparin teosten esitykset jatkuvat Kino Hetassa Täyen kuun taithessa- tapahtumassa 26.10.2018 
 
 
Lisätiedot