Jussarö

Jussarön saari on yllättävä sekoitus saaristoluontoa sekä eri aikakausien elinkeinoja, joita saaristossa on harjoitettu. Myös saaren luonnossa heijastuvat saariston villi luonto sekä ihmisen käden jälki. Jussaröhön pääsee omalla veneellä tai tilauskuljetuksella mantereelta. 

Ilmakuva saaren poukamssa olevasta satamasta. Rannalla on pari rakennusta ja satamassa veneitä. Horisontissa siintää aava meri.

Kartta


Palvelut

Vierasvenesatama palveluineen on avoinna kesäisin. Tällöin saarella toimii myös kahvila-ravintola. Rantasaunan voi varata ennakkoon. Varaustiedot: jussaro.net 

Jussaröhön pääsee myös ilman omaa venettä. Tilausristeilyistä ja kyydeistä lisätietoa: jussaro.net

Jussaröhön voi tulla päiväkäynnille tai yöpymään vaikka teltalla. Retkeilymaja Kontoretin jatko majoituskäytössä arvioidaan kevään aikana. Saarelle voi tulla retkelle tai seikkailulle omin eväin tai varata ruokailut Café Öniltä. Tilaukset jussaro.net

Saaressa on luontopolku, joista voi valita useita eri versioita pituuden ja vaikeusasteen mukaan. Polku kiertää sekä vehmaita metsäalueita, saariston rantakallioita että rujommiltakin näyttäviä historiakohteita myötäillen. Lue lisää Jussarön kiehtovasta historiasta.

Maisemakuva merestä, jonka päällä on ukkospilvi ja horisontissa välähtää yksi salama. Rannassa näkyy kallioita ja hiukan rantapusikkoa.

Tammisaaren saariston esite


Pdf-tiedosto 6 Mt (julkaisut.metsa.fi)