Jussarö

26.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.1.-20.2.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Jussarön saari on yllättävä sekoitus saaristoluontoa sekä eri aikakausien elinkeinoja, joita saaristossa on harjoitettu. Myös saaren luonnossa heijastuvat saariston villi luonto sekä ihmisen käden jälki. Jussaröhön pääsee omalla veneellä tai tilauskuljetuksella mantereelta. 

Ilmakuva saaren poukamssa olevasta satamasta. Rannalla on pari rakennusta ja satamassa veneitä. Horisontissa siintää aava meri.

Palvelut

Vierasvenesatama palveluineen on avoinna kesäisin. Tällöin saarella toimii myös kahvila-ravintola. Rantasaunan voi varata ennakkoon. Varaustiedot: jussaro.net 

Jussaröhön pääsee myös ilman omaa venettä. Tilausristeilyistä ja kyydeistä lisätietoa: jussaro.net

Jussaröhön voi tulla päiväkäynnille tai yöpymään vaikka teltalla. Retkeilymaja Kontoretin jatko majoituskäytössä arvioidaan kevään aikana. Saarelle voi tulla retkelle tai seikkailulle omin eväin tai varata ruokailut Café Öniltä. Tilaukset jussaro.net

Saaressa on luontopolku, joista voi valita useita eri versioita pituuden ja vaikeusasteen mukaan. Polku kiertää sekä vehmaita metsäalueita, saariston rantakallioita että rujommiltakin näyttäviä historiakohteita myötäillen. Lue lisää Jussarön kiehtovasta historiasta.

Café Ön järjestää myös opastettuja kierroksia Jussarössä. 

Maisemakuva merestä, jonka päällä on ukkospilvi ja horisontissa välähtää yksi salama. Rannassa näkyy kallioita ja hiukan rantapusikkoa.