Haluatko tukea Suomen upeimman luonnon hoitoa ja kunnostusta vapaaehtoisena? Vapaaehtoisena pääset nauttimaan Seitsemisen kansallispuiston upeista maisemista erilaisten tehtävien kautta sekä kokemaan kansallispuiston rauhoittavan ja rentouttavan vaikutuksen.

Tapahtumat

Seitsemisen kansallispuiston ajankohtaiset vapaaehtoistapahtumat löydät Seitsemisen tapahtumakalenterista. Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.

Vanha puurakennus auringonpaisteessa. Rakennuksen pihalla on heinää kuivumassa seipäillä.

Talkooleirit

Talkooleirejä on järjestetty joka kesä Seitsemisen kansallispuistossa vuodesta 1992 lähtien. Monipuolista talkooyhteistyötä tehdään Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry:n (sll.fi) kanssa. Talkoissa tehdään pääasiassa Koveron perinnetilan kunnostustöitä. Talkoolaiset ovat vuosien varrella auttaneet myös monissa ennallistamistöissä, kuten soiden ja Seitsemisjoen patoamisessa ja lahopuun tuottamisessa entisiin talousmetsiin.


Talkoita tehdään vapaaehtoisvoimin. Metsähallitus (metsa.fi) järjestää majoituksen ja ruokahuollon talkoolaisille. Talkootyössä pääsee näkemään työnsä jäljen, oppii perinnetaitoja ja saa hyvää mieltä yhdessä tekemisestä, ruumiillisesta työstä ja luonnossa olemisesta. Lisätietoja annetaan ja ilmoittautumisia vastaanotetaan Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry:ssä (sll.fi).