Talvinen tunturimaisema, jossa on koskematon lumipeite. Puut ovat tykkylumen peitossa.

Sallatunturi

Sallatunturiksi kutsutaan Iso Pyhätunturin ja Pienen Pyhätunturin muodostamaa tunturialuetta. Iso Pyhätunturi on alueen korkein laki (477 m mpy) ja sen huipulta avautuu huikeat näkymät. Laelta voi ihailla varsinaisia Sallatuntureita (Sallatunturi, Välitunturi ja Rohmoiva), jotka kohoavat Venäjän puolella. Iso Pyhätunturin laelta näkee hyvällä säällä lukuisia muita tuntureita, muun muassa Rukatunturin ja Pelkosenniemen Pyhätunturin.

Salmijoen kuru

Joen vesi virtaa kapeassa kivikkoisessa koskessa. Rannat ovat pystysuoraa kalliota. Kosken yläpuolella on puinen silta.

Salmijoen kuru on jäätikön pohjalla virranneen jäätikköjoen kuluttama kuru. Jykevien kallioseinämien reunustaman kurun pohjalla virtaa louhikkoinen, puromainen Salmijoki. Kurun rinteet kasvavat komeaa vanhaa metsää, jossa on runsaasti paksuoksaisia aihkipetäjiä ja keloja. Puronvarren lehtokorpien ja kalliopahtojen kasvillisuus on monimuotoista. Kurulle johtaa Salla - Kemijärvi -tieltä metsäautotie ja sen päästä merkitty reitti. Kuruun voi myös patikoida suoraan Sallatunturista merkittyä vaellusreittiä pitkin.

Kalliojärvi

Kalliojärvi on kapeassa kallioisessa rotkossa sijaitseva kaunis erämainen järvi 7 km Sallatunturista länteen. Järvi on Salmijoen kurulle menevän retkeilyreitin varressa, ja talvella sinne pääsee hoidettua latua pitkin. Järven rannassa on päivätupa.

 

Kaunisharju

Männikköinen Kaunisharju muodostuu kahdesta peräkkäisestä harjusta, Hanhiharjusta ja Kauniinhaudanharjusta. Maisemat ovat hienoja. Etenkin harjun lakialueilta avautuu upeita näkymiä kohti pohjoista.

Jyrkänteen reunalta avautuu näkymä mäntymetsään ja tuntureille.

Topsakka-aapa

Suksenpaistama - Miehinkävaaran Natura-alueella sijaitseva Topsakka-aapa on laaja suoalue, jota halkoo Topsakkaharju. Kohteeseen pääsee tutustumaan UKK-reittiä pitkin. Topsakkaharjulla on lintutorni, mistä voi tarkastella elämää ympäröivällä suolla ja lähellä siintävällä Topsakkajärvellä.

Palotunturi

Topsakka-aavan kaakkoispuolella sijaitsevan Palotunturin päällä on näköalapaikka, josta avautuu hienot maisemat. Näköalapaikka sijaitsee UKK-reitin varrella.

Aatsinginhauta

Aatsinginhauta on noin 20 km pitkä rotkolaakso, jonka pohja on 250 m korkeimpia vaaroja alempana. Sen maisemia pääsee ihailemaan UKK-reittiä pitkin.