Sallan kansallispuiston avajaiset

 

Piirretty kuva, jossa metso seisoo kelopuun päällä. Kuvassa lukee "Sallan kansallispuiston avajaiset"
 

Tervetuloa Sallan kansallispuiston avajaisiin 11.6.2022! 

Juhlimme Suomen 41., eli Sallan kansallispuiston avajaisia lauantaina 11.6.2022. Tervetuloa iloiseen ja aktiiviseen kansanjuhlaamme, jonka aikana Sallan luontokeskus ja Salla Wilderness Park (ent. Poropuisto) pihapiireineen sekä niiden lähiluonto täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta. Ihastu kansallispuiston luontoon ja lajeihin, uppoudu Sallan kiehtovaan historiaan ja kokeile alueen aktiviteetteja. Avajaisissa pääset myös tutustumaan uuden kansallispuiston reitteihin, nähtävyyksiin sekä paikallisiin yrittäjiin ja taiteilijoihin. Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Avajaisten jälkeisestä kesäyöstä 11.-12.6. voi jäädä nauttimaan Suomen Ladun ja Sallan Ladun ja Polun järjestämään Metsähotelli Salla - yöpymistapahtumaan. Tapahtuma toimii etkoina Suomen luonnon päivänä 27.8.2022 järjestettävälle valtakunnalliselle Nuku yö ulkona-kampanjalle. 

Ilmoittautuminen Metsähotelli Sallaan avautuu 12.5.2022 klo 10:00. Linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.fi/reg/Metsahotelli_Salla

Aika: lauantai 11.6.2022 klo 10 alkaen (virallinen avajaisohjelma klo 12)
Juhlapaikka: Sallan luontokeskus ja Salla Wilderness Park (ent. Poropuisto), Hautajärventie 111, 98900 Salla 

Päivitämme tälle sivulle lisätietoja avajaisista, kuten ohjelmasta, kevään aikana. Pysy kuulolla!

Lisätietoja ohjelmasta: Heli Rekiranta, Tuottaja, etunimi.sukunimi(at)metsa.fi, 0206394724

Saapuminen Sallan kansallispuiston avajaisiin 

Sallan kansallispuiston avajaisia juhlitaan Sallan luontokeskuksella (Salla Wilderness Park), jossa ohjelma levittäytyy niin rakennuksen pihapiiriin kuin lähiluontoonkin.  

Sallan luontokeskuksen osoite on Hautajärventie 111, 98900 Salla.  

Sallan kirkonkylältä on noin 13 kilometrin ja Sallan matkailukeskuksesta noin kolmen kilometrin matka tapahtumapaikalle. Tapahtuma-alueella ei ole yleisöpysäköintiä. Autolla saapuvien tuleekin käyttää pysäköintialueita Sallatunturin matkailukeskuksessa tai kirkonkylällä. Molemmista sijainneista järjestetään maksuton yleisökuljetus tapahtumapaikalle. Pysäköintialueiden kartat sekä kuljetusten aikataulut julkaistaan tällä sivulla toukokuun aikana.   

Saapuminen Sallaan on helppoa ja se onnistuu oman auton lisäksi myös julkisilla kulkuvälineillä.  

Ekologisin tapa matkustaa juhliin on Helsingistä asti kulkeva yöjuna Kemijärvelle (13 h) ja siitä edelleen näppärä jatkobussiyhteys Sallaan (1,5 h). InterCity 265 lähtee Helsingistä klo 19.29 ja saapuu Kemijärvelle klo 8.50 seuraavana aamuna. Lue lisää: https://www.vr.fi/yojunat     

Linja-autot (matkahuolto.fi) liikennöivät välejä Salla - Kuusamo, Salla - Kemijärvi ja Salla - Savukoski. 

Salla - Kuusamo -välillä on pysäkki Sallatunturin kohdalla. 

Savukoski - Salla ja Kemijärvi - Salla väleillä pysäkki on Sallan kirkonkylällä. 

Sallaan pääsee autolla Kemijärven, Kuusamon ja Savukosken suunnalta. 

Finnair lentää Helsingistä Rovaniemelle (160 km Sallaan) sekä Kuusamoon (100 km Sallaan). Lennot kesäkuulle ovat jo varattavissa: www.finnair.fi  

Majoitus Sallassa 

Kansallispuistoa kannattaa saapua juhlimaan pidemmäksikin aikaa. Sallasta löytyy useita majoitusmahdollisuuksia.  

Tutustu esimerkiksi kansallispuiston avajaisten yhteistyökumppaneiden majoitustarjontaan: 

Lisää majoitusvaihtoehtoja löydät Sallan matkailun (visitsalla.fi) verkkosivuilta.  

Metsähotelli Salla

Avajaispäivän jälkeen (11.6.-12.6.) yöpymään voi myös jäädä Suomen Ladun ja Sallan Ladun ja Polun järjestämään Metsähotelli Sallaan.

Tapahtumasta voit varata maksuttoman nukkumapaikan valmiiksi pystytetystä riippumatosta, teltasta tai tentsile-puumajoitteesta. Voit myös saapua omalla majoitteella mutta huomioithan, että myös tällöin paikka tulee varata Metsähotellista. Tarjoamme vain rajoitetun määrän omamajoitepaikkoja. 

Majoitepaikan varaamisen yhteydessä voit myös varata maittavan aamiaisen, joka maksetaan paikan päällä. Myös Metsähotellin tunnelmallinen sauna lämpeää illalla sekä miehille että naisille.

Ilmoittautuminen Metsähotelli Sallaan avautuu 12.5.2022 klo 10:00. Linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.fi/reg/Metsahotelli_Salla

Varausohjeet:

Huomioithan, että ilmoittautumislomakkeella varataan nukkumapaikkoja, ei kokonaisia majoitteita. Järjestäjien tarjoamiin majoitteisiin voi varata nukkumapaikkoja vain majoitteen kapasiteetin verran. Huomioithan ennen varauksen aloittamista, että sinulla tulee olla kaikkien osallistujien yhteystiedot sekä oikeus niiden ilmoittamiseen. Voit varata paikan myös omalle teltallesi.

  1. Valitse tarvittava määrä nukkumapaikkoja. Valitse majoitteen kokoon täsmäävä määrä nukkumapaikkoja. Majoitteet voi varata vain niin, että kaikki nukkumapaikat täyttyvät. Voit valita useita majoitteita, kunhan ryhmän ja majoitteiden nukkumapaikkojen kokonaismäärä täsmäävät. Esimerkiksi kolmen hengen ryhmälle kolme nukkumapaikkaa 3 hlö:n Tentsilestä tai kaksi nukkumapaikkaa 2 hlö:n teltasta ja 1 nukkumapaikka 1 hlö:n riippumatosta. Virheelliset varaukset korjataan automaattisesti ryhmän kokoon täsmääviksi. Saman ryhmän majoitteet pyritään rakentamaan mahdollisimman lähelle toisiaan.
  2. Syötä yhteyshenkilön tiedot. Yhteyshenkilön tiedot siirtyvät automaattisesti ensimmäiseen valittuun majoitteeseen, mutta saman ryhmän osallistujat voivat jakaa varaamansa majoitteet haluammallaan tavalla.
  3. Syötä kaikkien osallistujien tiedot ja tilaa halutessasi maksullinen aamiainen. Aamiaistilaus on sitova ja se maksetaan paikan päällä.
  4. Vahvista varauksesi.

Tarjolla on seuraavia majoitteita:

  • 2 hlö retkeilyteltta, 26 kpl, 52 nukkumapaikkaa
  • 1hlö riippumatto, 10 kpl, 10 nukkumapaikkaa
  • 3hlö tentsile, 9kpl, 27 nukkumapaikkaa
  • Voit varata paikan myös omalle teltalle, 10kpl telttapaikkaa

Metsähotelli tarjoaa vain nukkumapaikan valitussa majoitteessa tai paikan omalle teltalle. Muut retkeilyvarusteet, kuten makuualustat, makuupussit ja retkikeittimet on tuotava itse.

Metsähotelli Sallassa on saunomismahdollisuus. Naisten ja miesten saunavuorot on jaettu erikseen ja saunavuoro varataan sekä maksetaan Metsähotelliin sisäänkirjautumisen yhteydessä. Naisten saunavuoro klo 18-20 ja miesten saunavuoro klo 20-22.

Mikäli ilmoittaudut jonotuslistalle, saat ilmoituksen vapautuvista majoitteista. Muista seurata sähköpostiasi ja tarkista myös roskaposti. Paikan vapauduttua saat tiedon sähköpostiisi ja paikka on vahvistettava 24 tunnin kuluessa.

Mikäli et kirjaudu sisään Metsähotelli Sallaan 11.6. klo 18:00 mennessä, paikkasi vapautuu muiden käyttöön. 

Peruutusehdot:

Vain yhteyshenkilöt voivat perua tai muokata ilmoittautumisia yhteyshenkilölle lähetetyn varausvahvistuksen kautta. Pidäthän silloinkin huolta, että ryhmän koko vastaa aina majoitusten kokonaiskapasiteettia. Voit perua varauksen maksutta 31.5. mennessä. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 30 euron peruutusmaksun, joka laskutetaan tapahtuman jälkeen. Peruutusmaksua ei tarvitse maksaa, mikäli toimitat lääkärintodistuksen peruutuksen yhteydessä.

Ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Jenniin: jenni.humalajoki@suomenlatu.fi, p. 046 921 5502

 

Alabanneri, jossa on avajaisten yhteistyökumppaneiden logot.