Saapuminen Peuran polulle

Peuran polun vaellusreitti sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueella. Lähimpiä asutuskeskuksia ovat Kivijärvi, Kinnula, Perho, Lestijärvi ja Reisjärvi. Alueelle pääsee pohjoisen tai etelän suunnasta linja-autolla. Lähimmät rautatieasemat ovat Haapajärvellä, Kannuksessa ja Ylivieskassa.

Retkeilyreitille

Peuran polun lähtöpisteet ovat etelässä Humalaojan P-paikka Perhossa, reitin keskivaiheilla Valkeisjärven leirintäalue Lestijärvellä ja pohjoisessa Petäjämäen ulkoilukeskus Reisjärvellä.

Peuran polun varrella on myös useita muita reittejä. Lähtöpisteet Peuran polun reitistölle.

Junalla Peuran polulle

Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kannuksessa, Ylivieskassa, Nivalassa ja Haapajärvellä. Sieltä matkaa pitää jatkaa joko taksilla, vuokra- tai linja-autolla. 

Bussilla Peuran polulle (pitää muokata)

Arkisin kulkee vakiovuoro Ylivieskasta Sievin kautta Reisjärvelle, sekä Haapajärveltä suoraan Reisjärvelle.  Reisjärven linja-autoasemalta on  vielä noin 4,5 km matkaa reitin pohjoiselle lähtöpisteelle, Petäjämäen ulkoilukeskukseen. Linja-autoaikataulut (matkahuolto.fi).

  • Linja-autolla (matkahuolto.fi) Jyväskylän suunnasta Kivijärvelle ja Perhoon sekä Perhon Möttöseen. Kokkolan suunnasta Perhoon ja Perhon Möttöseen.
    • Möttösestä TB-huoltoasemalta taksilla Koirasalmelle.
  • Perhosta ja Kinnulasta (tie nro 7520) pääsee arkisin kouluvuoden aikana linja-autolla (matkahuolto.fi) Salamajärven kylään, lähelle puiston länsipäätä. Linja-autopysäkki sijaitsee heti tien varressa, missä Peuran polku ylittää tien tultaessa etelästä, Pitkälahden autiotuvan suunnasta. Toinen pysäkkimahdollisuus on puiston Kinnulan puoleisella kulmalla.

Autolla Peuran polulle

Humalaoja P-paikka, Humalaojantie, Perho

Salamajärven kansallispuisto, Koirasalmen luontotupa, Koirasalmentie 1220, Kivijärvi

Valkeisen pysäköintialue. Kinnulantie 695, Lestijärvi.

Viitasaaren pohjoispuolella käännytään valtatie 4:ltä länteen tielle nro 775 kohti Kinnulaa, jonne on matkaa 48 km. Kinnulasta jatketaan 8km tietä nro 58 pohjoiseen Lestijärveä kohti. Valkeisen pysäköintialue on varausravintola Pikku Peuran kohdalla.

Petäjämäen ulkoilukeskus, Rintalantie 88, Reisjärvi. Käytössä ympäri vuoden.

Aja noin 1,5 km Reisjärven keskustasta kaakkoon tietä nro 58 pitkin, jonka jälkeen käänny vasemmalle Ylilestin tielle nro 7594. Jatka matkaa vielä n. 1,5 km ja käänny vasemmalle Rintalantielle. Aja tien päähän asti ja olet Petäjämäen ulkoilukeskuksella.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Salamajärven kansallispuiston kartta Retkikartta.fi:ssä.

Retkikartta on Metsähallituksen maksuton web-karttapalvelu, jossa voit hakea kohteita, valita karttatasoja ja tulostaa karttoja.