Kainuu, Kuhmo (www.kuhmo.fi)Petranpolun sijainti Suomessa
Honkavaaran vanhojen metsien suojelualue (www.ymparisto.fi), Jonkerinsalon luonnonsuojelualue, Jämäsvaaran virkistysmetsä

Petranpolku on noin 45 km pitkä reitti, joka tutustuttaa kulkijan eteläisen Kuhmon erämaiseen luontoon. Reitti nivoo yhteen useita hienoja kuhmolaisia luontokohteita. Se johdattelee kulkijan Jongunjoen varsilta Jonkerinsaloon ja Honkavaaran vanhojen metsien kautta Jämäsvaaralle. Lisäksi se yhdistää suurempia reittikokonaisuuksia: Etelästä Lieksan suunnasta tuleva Karhunpolku muuttuu Kuhmon ja Lieksan rajalla Petranpoluksi.

Petra on vanha vienalainen sana, joka tarkoittaa peuraa. Reitti esitteleekin metsäpeuran elinympäristöjä harjujaksoineen ja vanhoine metsineen. Oman tunnelmansa reitille tuovat monet vesistöt vuolaasta Jongunjoesta pieniin puroihin ja tummista suolammista sinisinä välkkyviin järviin.

Petranpolku soveltuu erävaellukseen. Reitti on kuljettavissa varmimmin kesäkuusta lokakuuhun. Talvella se palvelee erinomaisesti umpihankihiihdon kohteena. Reitin voi kulkea kokonaan tai jakaa se päivän tai parin mittaisiin osuuksiin.

Petranpolulta. Kuva: Metsähallitus/Eeva Pulkkinen

Asiakaspalvelu

Kuhmon luontokeskus Petola
Puh. 0206 39 6380, 040 825 6060
petola(at)metsa.fi

 

Yhteistyötahot   

Palveluja tarjoavat yhteistyötahot Kainuun luonnonsuojelu- ja retkeilyalueilla sekä kansallispuistoissa.

Retkikartta.fi: Jonkerinsalo