Oulangan kansallispuisto

12.8.2019

Destia ja GRK urakoivat parhaillaan Oulangan luontokeskukselle menevän Liikasenvaarantien (13 km) perusparannusta. Asfalttityöt aloitetaan 26.8 ja asfaltointi kestää 2-3 viikkoa. Ajonopeudeksi suositellaan 20-30 km/h. Lue lisää...

Liikasenvaarantietä (13 km) kunnostetaan parhaillaan ja tien asfaltointi alkaa 26.8. Asfalttityöt kestävät 2-3 viikkoa. Nyt tielle on ajettu mursketta ja ajonopeudeksi suositellaan 20-30 km/h (ajomatka noin 40 minuuttia). Tietyöstä johtuvat pysäytykset ovat mahdollisia. Tien perusparannusta urakoi Destia (11 km) Käylästä, ja loppumatkan GRK (2 km) Oulangan luontokeskukselle. Lisätietoja tietyöstä saat Tietyökartalta (liikennetilanne.tmfg.fi) ja saapumisesta luontokeskukselle Oulangan luontokeskuksen asiakaspalvelusta puh. 0206 39 6850. Lisätietoja ELY-keskuksen tiedotteesta.

Erävaellus Geokätköily Hiihto maastossa Kalastus Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Patikointi Leirin järjestäminen Lintujen tarkkailu Lumikenkäily Marjastus ja sienestys Melonta Oppimaan luontoon Osallistuminen ryhmäopastukseen Luontokeskukseen tutustuminen Luontopolkuun tutustuminen Koskenlasku Pyörätuolireitti

Kalliosaari Kitkajoessa. Kuva: Paavo Hamunen.

Oulangan kansallispuiston tunnus
Karhunkierroksen jylhissä maisemissa näet ikiaikaisen veden voiman. Oulangan kansallispuiston monet reittivaihtoehdot ja lukuisat riippusillat johtavat sinut Suomen komeimpien könkäiden äärelle. Siellä villin taimenen hypyt, koskikaran sukellus, aapasoiden ääretön kauneus ja piilotteleva kasvikaunotar neidonkenkä haastavat kokeneenkin kuvaajan. Luonto ei tunne rajoja: Venäjän puolella aukeaa Paanajärven valtava erämainen kansallispuisto.

Soveltuvuus: Sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille ympäri vuoden. Luontokeskukseen ja sen kahvilaan saa tuoda lemmikkieläimiä.
Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/oulanka.