Oravankolo, vuokratupa

Vuokratupa, 6 hlö / 22 m2, 1 huone. Sauna erillisessä rakennuksessa

Varaukset

Vuonna 2019 vuokraustoiminta hoitaa Haukkalammen yrittäjät. Tupa on nyt vuokrattavissa uudessa vuokrausjärjestelmässä (www.naturaviva.fi) vuodelle 2019.

Nuuksion Oravankolo tarjoaa luontoelämyksen Nuuksion kansallispuiston pohjoisosassa.

Sijainti

Etelä-Suomi, Uusimaa, Vihti (www.vihti.fi), Nuuksion kansallispuisto

Oravankolo vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 60° 20.0770' lon: 24° 27.8751'  ETRS-TM35FIN: N: 6691369 E: 360034
 

Retkikartta.fi

Oravankolo sijaitsee kalliolla Ruuhilammen rannalla Nuuksion kansallispuiston pohjoisosassa. Yleinen pysäköintialue on Kattilassa 3 km päässä, sieltä on Oravankololle viitoitus. Auton voi jättää myös Valklammentien pysäköintialueelle Kurjolammen kaakkoispuolelle, 3 km Ruuhilammesta.
 
Vanhalta Turuntieltä (nyk. Nupurintie) käännytään pohjoiseen Nuuksiontielle. Kattilaan mentäessä ajetaan Nuuksiontie (Kattilantie) loppuun saakka. Valklammentien pysäköintialueelle ajetaan Veikkolan kautta. Veikkolasta käännytään pohjoiseen Lamminpääntielle, joka loputtuaan jatkuu Kurjolammentienä pysäköintialueelle.

Julkisella liikenteellä lähimmäksi pääsee Espoon sisäisen liikenteen bussilla numero 245(A) (reittiopas.fi) ajamalla aina päätepysäkille asti. Päätepysäkki sijaitsee kesäisin Kattilassa (3 km tuvalta) ja talvisin Nuuksionpäässä (5 km tuvalta).
 

 
 Kartat Retkikartta.fi

Nuuksio - Luukki ulkoilukartta 1:20 000 
 
Maastokartta L414, 1:50 000
  
 

Varustus

Makuupaikat kuudelle kerrossängyissä sekä retkipatjat ja tyynyt, ei sähköä, puulämmitteinen kamiina, saha, kirves, tuura, 2 pelastusliiviä, kaasuliesi, kynttilänjalka, pata, paistinpannu, kahvipannu ja kattila. Erillinen kuivakäymälä. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Sauna erillisessä rakennuksessa. Saunalla on vesiastiat. Rannassa on tulentekopaikka. Ei vesipistettä!

Huomautukset

Nuuksion vuokratupien käyttö edellyttää reipasta mieltä ja retkivarusteita. Tuvalle on noin 3 kilometrin kävely-/hiihtomatka lähimmältä pysäköintialueelta. Tuvalla ei ole juomavettä. Kattilan juomavesipiste kolmen kilometrin päässä ei ole toistaiseksi käytössä.

Mukaan tarvitset elintarvikkeiden ja juomaveden lisäksi ainakin makuupussin, tulitikut, taskulampun, ruokailuvälineet ja Nuuksio-Luukki ulkoilukartan.

Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.

Tuvalla ei ole palveluja liikuntaesteisille.

Matkapuhelimien kuuluvuus