Nuorttin retkeilyreitti on koko matkalta hyvin merkitty kesäreitti, jonka varrella on useita taukopaikkoja. Reitin kiertäminen edellyttää kohtalaisia suunnistus- ja erätaitoja. Retkelle tulee ottaa mukaan retkeilyyn soveltuva kartta (vähint. 1:100 000). Reitin varrella on nousuja ja laskuja, joten sen kiertäminen vaatii jonkin verran kuntoa.

Ennen Alimmaisen Hirvashaudan tulentekopaikkaa. Kuva: Nina Raasakka

Nuorttijoen ylitys tapahtuu rajavyöhykkeen tuntumassa helposti riippusiltaa pitkin. Reitin toisessa päässä, lähellä Haukijärvenojan pysäköintialuetta on joen ylitse kulkeva kahluuvaijeri, joka tuo turvallisuutta joen ylitykseen. Vedenpinnan ollessa normaali, joki on ylitettävissä kahlaten. Vesitilanne on syytä tarkistaa aina ennen retkeä Saariselän palvelupiste Kiehisestä tai Pyhä-Luoston luontokeskuksesta.

Tulva-aikana Nuorttijoen ylitys on vaikeaa kovan virtauksen ja korkean veden vuoksi. Tiedotamme tulvasta ja kahluuvaijerin asennuksesta myös UK-puiston ajankohtaista -sivulla sekä facebookissa. Tulva-aikaan suositellaan joen etelärannan puoleista reittiä Venäjän rajan tuntumaan ja samaa reittiä takaisin.