Nuorttijoen eteläpuoli 16 km

Vaelluksen voi aloittaa Haukijärvenojan pysäköintialueelta (n. 93 km Savukoskelta), josta löytyy paikoitustilan lisäksi opastekatos. Pysäköintialueelta pääsee välittömästi merkitylle reitille. Seuraava etappi on Hirvashaudan autio- ja varaustupa, josta matka jatkuu uudelle Saihon autiotuvalle. Rajavyöhykkeen läheisyydessä joki ylittyy helposti reitin taitekohdassa Kolsankosken riippusiltaa pitkin. Huomioi, että Kolsankosken riippusilta on huonokuntoinen, joten retkeilijät vain yksi kerrallaan ylitse.

Saukkosuvannon näköalatasanteella. Kuva: Nina Raasakka

Nuorttijoen pohjoispuoli 24 km

Nuorttijoen pohjoispuolella retkeilyreitti kulkee Kolsankoskelta Karhuojan autio- ja varaustupa. Kuva: Sulo Norbergmetsien halki Kummalehdonojan tulentekopaikalle, josta eteenpäin se pysyttelee lähempänä jokea. Mettopalon autiotupa sopii vaelluksen tauko- tai yöpymispaikaksi, samoin Kärekeojan autio- ja varaustupa. Hieman reitiltä syrjässä on Karhuojan autio- ja varaustupa, jossa on myös sauna.

Haukinivoilla, Kärekeojan autio- ja varaustuvan läheisyydessä Nuorttijoki on vähän veden aikana ylitettävissä kahlaamalla. Joen ylitse on viritetty kahluuvaijeri, josta voi ottaa tukea ylityksen aikana. Vesitilanne on aina syytä tarkistaa ennen vaellusta Saariselän palvelupiste Kiehisestä.

Nuorttin retkeilyreitti on mahdollista kulkea myös toisinpäin eli kulkea ensin Nuorttijoen pohjoispuolta.