Maailmanperintöportti perehdyttää matkailijat Merenkurkun maailmanperintökohteeseen. Maailmanperintöportin asiakaspalvelupisteestä saa tietoa esimerkiksi alueen nähtävyyksistä, eri vaellusreiteistä sekä kesän aikana järjestettävistä risteilyistä ja retkistä. Maailmanperintöportista saa myös ajankohtaista tietoa Merenkurkun ja lähiympäristön tulevista tapahtumista.

Maailmanperintöportti. Kuva: Piia Orava


Aukioloajat

Ma-pe klo 10-18
La- su  klo 10-16

Muina aikoina tilauksesta. 

Sisäänpääsy

Maailmanperintöportin asiakaspalvelupiste on maksuton. Syksyllä 2018 aukeaa näyttely, johon tutustumisesta peritään sisäänpääsymaksu.

Yhteystiedot

Osoite: Maailmanperintöportti, Raippaluodontie 2, 65800 Raippaluoto (Mustasaari)
Puhelin: 050 346 6200
Sähköposti: info(at)merenkurkku.fi  

Kulkuyhteydet

Maailmanperintöportti sijaitsee Raippaluodon sillan kupeesssa noin 15 - 20 minuutin ajomatkan päässä Vaasan keskustasta luoteeseen.

Merten Talon lähestymiskartta

 

 

 

 

 

 

 

Autolla

Vaasasta tultaessa ajetaan tietä nro 724 (Alskatintie) noin 20 km pohjoiseen Raippaluodon suuntaan opasteiden mukaisesti. Välittömästi Raippaluodon sillan ylityksen jälkeen käännytään oikealle ja saavutaan alueen pysäköintipaikalle. Pysäköinti on maksutonta.

Veneellä

Maailmanperintöportin vieressä on kahvilaravintola Berny'sin vierasvenelaituri, jonka pituus on noin 100 metriä. Syvyys on n. 2,5 - 8 metriä.

Julkisilla kulkuneuvoilla

Arkisin Raippaluotoon on linja-autoyhteys Vaasan keskustasta vähintään kahdesti päivässä. Linja-auto pysähtyy myös Raippaluodon sillan tuntumassa.

Palvelut

  • Opastusta sekä karttoja Merenkurkun alueesta ja vaellusreiteistä.
  • Esitteitä paikallisesta matkailutarjonnasta ja -palveluista, nähtävyyksistä sekä tapahtumista.
  • Maailmanperintöportin yhteydessä toimii Galleria Arte Mare (www.mustasaari.fi).  
  • Maailmanperintöportin vieressä, samassa rakennuksessa, sijaitsee kahvila-ravintola Berny´s (www.berny.fi).

Liikuntaesteisten palvelut

  • Maailmanperintöporttiin pääsee pyörätuolilla. Liikuntaesteisille on pysäköintipaikat aivan asiakaspalvelupisteen edessä. 

Tapahtumat