Kolin kansallispuisto

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Etualalla kaksi henkilöä lumikengillä kevättalvisen vaaran laella. Taustalla näkyy vaaramaisemaa ja vesistö.

Kolin kansallispuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu kolme koivua, joiden takana näkyy vaara. Vaaran rinteellä palaa kaski. Tunnuksen ulkoreunoilla kiertää teksti: Koli kansallispuisto nationalpark.Suomen tunnetuin kansallismaisema. Koe Kolin lumo, avara ja upea maisema jylhien vaarojen laelta. Etsi mielen ja sielun rauhaa ikiaikaisista metsistä ja näkymistä yli Pielisen. Muun muassa Jean Sibeliusta, Eero Järnefeltiä ja Juhani Ahoa innoittanut maisema on yhä luonnossa liikkujien, vaeltajien ja taiteilijoiden rakastama.

Soveltuvuus: Sopii kaiken ikäisille ja kaikenkuntoisille vuoden ympäri. Soveltuu osin myös liikuntaesteisille.

United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, Man and the Biosphere Programme, Pohjois-Karjalan biosfäärialue / North Karelia Biosphere Reserve.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/koli