Kansallispuistokummi Saimi Hoyer

Saimi Hoyer on kansallispuistokummi ja muotiasiantuntija, tv-kasvo ja kirjoittaja sekä intohimoinen sieni-ihminen.

Aikaisesta keväästä koviin pakkasiin asti Saimin löytää sienimetsästä. Hän myös jakaa auliisti sienitietoutta ystävilleen. Saimin mukana sienikoriin löytääkin tiensä tattien ja kantarellien lisäksi myös monet harvinaiset herkut.

Saimi Hoyer aurinkoisessa metsässä.

Saimi omistaa suuren osan ajastaan myös marjastamiselle, veneilylle ja eläinten tarkkailulle. Ympärivuotisiin harrastuksiin kuuluu myös kalastus Puruvedellä.

Saimille luonto on elämän alkuvoima, ja hän hakeutuu metsään yhä uudestaan. Sieltä löytyvät voima ja rauha. Kansallispuistokummina Saimi haluaa erityisesti tuoda esiin hänelle tärkeää Itä-Suomea ja Punkaharjun kansallismaisemaa sekä luontoilun hyvinvointivaikutuksia erityisesti nuorille ja lapsille.

Saimin vahva side luontoon on syntynyt jo lapsuudessa rakkaalla mökillä, jonne muutettiin loppukeväästä koko kesäksi. Saimin suuri haave toteutui, kun lapsuuden mökin välittömään läheisyyteen, keskelle kauneinta suomalaista järviluontoa Punkaharjulle rakennettiin koti, jossa hän elää nyt luonnon keskellä vuoden ympäri perheensä kanssa.

Kaiken luonnossa oppimansa ja kokemansa Saimi haluaa siirtää myös pienille pojilleen Kasparille ja Hektorille, jotka nuoresta iästään huolimatta ovat jo melkoisia metsänkävijöitä.

13.5.2014 ilmestyi Saimin ja AD Petri Salmelan tekemä ja Tammen kustantama elämyksellinen tietokirja Sieniä ja ihmisiä.