Kansallispuistokummi Patrik Borg

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg on tullut tunnetuksi useissa terveyteen, hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvissä kysymyksissä. Hänen asiantuntevuutensa ei kuitenkaan ammenna tiukoista säännöistä ja kurista, vaan ote on samanaikaisesti rento ja salliva.

Kansallispuistokummi Patrik Borg innostuu aktiivisena harrastajana erityisesti kansallispuistojen erilaisista harrastusmahdollisuuksista. Kuva: Niclas Mäkelä / Deski

Aktiiviseksi harrastajaksi paljastuva Patrik innostuu niin lenkkeilystä, pyöräilystä, kiipeilystä kuin sukelluksestakin. Näitähän hän pääsee tekemään myös monissa kansallispuistoissa.

"Minua ei ole enää vähään aikaan saanut harrastamaan sisätiloissa oikein mitään, ellei ole ihan pakko. Sisällä tulee oltua ihan tarpeeksi muutenkin. Ulkoilmassa on vaan niin eri fiilis olemisessa, oli keli melkein mikä vain."

Sielunmaisemakseen hän nimeää kallioisen saariston, jota voisi katsella loputtomiin. Ahvenanmaan ja Turun saaristoissa aikaansa viettävä Patrik pääsee kansallispuistokummina tutustumaan saaristoon myös pinnan alla.

"Saaristomeren kansallispuiston vedenalainen luontopolku houkuttaa", Patrik toteaa innostuneesti. Stora Hästön vedenalainen luontopolku antaa sukeltajalle mahdollisuuden nähdä kiehtovaa vedenalaista maailmaa ja mm. kalliopohjien levähdyskuntia, pikkukaloja ja simpukoita.

Pienten lasten isä harrastaa myös yhdessä lasten kanssa. Kansallispuistokummina hän myös antaa vinkkejä siitä, miten pikkulasten kanssa pääsee luontoon ja miten siellä voi heidän kanssaan liikkua.

"Sienestyskin hoituu hyvin yhdessä perheen pienempien kanssa", innokas sienestäjä vinkkaa.