Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Marjastus ja sienestys Kalastus Pyöräily Hiihto maastossa

Mitä Kakonsalossa voi tehdä?

Katsella nähtävyyksiä ja näköaloja

Raatelamminsalon vanhojen metsien suojelualue on itsessään nähtävyys. Suojelualue sijaitsee Ylimmäisen Raatelammen länsipuolella. Muhamäentie kulkee Ylimmäisen Raatelammen länsirannan vieritse ja tieltä pääsee kävelemään pikkuhiljaa umpeutuvia metsäautoteitä pitkin Raatelamminsalon suojelualueen uumeniin. Vanhojen metsien suojelualueiden rajat on merkitty maastoon puihin ja rajatolppiin maalatuilla valkoisilla maalirenkailla.

Hiihtää maastossa

Hiihtäminen on sallittua Kakonsalon alueella, mutta alueelle ei ajeta latuja.

Kalastaa

Onkiminen ja pilkkiminen on sallittua jokamiehenoikeudella (www.ymparisto.fi). Alueella saa viehekalastaa kalastonhoitomaksulla (www.eraluvat.fi). Jos kalastat useammalla kuin yhdellä vavalla tarvitset lisäksi valtion vesillä (Pieni Kakonjärvi) Metsähallituksen Etelä-Suomen vapaluvan nro 7413 (www.eräluvat.fi). Luvat voi ostaa erälupien verkkokaupasta (www.eräluvat.fi). Alueen muut vedet ovat yksityisiä vesiä, jotka ovat kalastuskuntien hoidossa.Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi!

Pyöräillä

Kakonsalon kankailla kukkivat puolukat. Kuva: Katri SuhonenAlueella ei ole merkittyjä pyöräilyreittejä, mutta alueen läpi menevä Muhamäentie soveltuu hyvin pyöräilyyn. Vielä on myös mahdollista pyöräillä pikkuhiljaa umpeutuvia metsäautoteitä pitkin. Tiet ovat umpiteitä eli samaa tietä on palattava takaisin lähtöpisteeseen. Pyöräilyretkelle kannattaa varata mukaan asianmukainen kartta.

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua. Alueella on mustikka- ja puolukkamaita ja hyviä sienipaikkoja.

Uida

Pienen Kakonjärven tulentekopaikan rannasta pääsee uimaan, mutta ranta ei sovellu lapsille. Alueella ei ole virallista uimarantaa.

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus.

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).