Löytöjoen ja Saaripuron sillat on korjattu

(Päivitetty 4.9.2018)
Martinselkosessa Löytöjoen ylittävä polkusilta ja Murhisalossa sijaitseva Saaripuron polkusilta on korjattu kesän 2018 aikana. Martinselkosessa on lisäksi uusittu pitkoksia, mutta reitin kaikilla osuuksilla on myös heikkokuntoisia rakenteita. Itärajan retkeilyreitillä liikkumiseen suositellaan vedenpitäviä jalkineita.

Syystulva on vahingoittanut reitin varrella olevia polkusiltoja

(Päivitetty 29.9.2017)
Martinselkosessa Juoksutuksenahon kohdalla oleva Löytöjoen ylittävä polkusilta on vaurioitunut syystulvassa. Silta on mennyt poikki ja sillan toinen pää on siirtynyt kokonaan paikoiltaan. Puuttuvan osan tilalla on apulankku, jonka avulla joen voi ylittää varovaisuutta noudattaen. Veden pinta on laskenut ja joen voi ylittää kahlaamallakin.

Myös Murhisalossa oleva Saaripuron silta on vaurioitunut tulvassa. Silta ei ole käytettävissä. Syystulva näkyy myös alueen pitkoksilla - voi olla, että osa pitkoksista on siirtynyt paikoiltaan.

Pitkokset paikoin heikossa kunnossa

(Päivitetty 4.5.2016)
Itärajan retkeilyreitillä pitkokset ovat paikoin huonossa kunnossa. Siksi siellä liikkuessa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta ja varautua retkelle vedenpitävin jalkinein.

Viime vuosina pitkoksia on kunnostettu Iso-Moukkorin lammen kohdalla, missä vuonna 2012 majavapato katkaisi koko polkureitin.

Uudet pitkokset ovat korotetut, joten suon ylitys onnistuu jatkossa myös vähän korkeammankin veden aikana.

Itärajan kesäretkeilyreitin sää

Katso säätiedot ja varoitukset reitin varrelta (www.ilmatieteenlaitos.fi):