Isojärven kansallispuiston metsät ja erämaiset järvet tarjoavat kauniin ja rauhallisen paikan luonto-opetukselle ja ympäristökasvatukselle. Ihmisen työn ja asumisen jäljet, entisajan savottakulttuuri ja Huhtalan torppa kertovat ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta. Puisto soveltuu hyvin päivän tai muutaman yön yli kestäville retkille. Päiväretken pituuden voi valita eri reittivaihtoehdoista. Tunnelmallinen Lortikan vuokratupa sijaitsee puiston ja polkuverkoston keskellä.

Menninkäistyttö ja lapset Huhtalan torpalla. Kuva: Maija Mikkola.

Aineistot

Muistathan, että luonnonsuojelualueilla on rajoituksia kasvien keräämiseen ja eläinten tutkimiseen. Tutustu Isojärven kansallispuiston sääntöihin ja ota tarvittaessa yhteyttä Metsähallituksen asiakaspalveluun.

Luonto-opastukset

Kansallispuiston yhteistyöyrityksiltä voi tiedustella luonto-opastuksia ja vauhdikkaita leirikouluohjelmia.

Retkivinkit

Isojärven kansallispuiston poluilla kohtaat jälkiä menneestä savottakulttuurista ja kansallispuiston nykyisestä metsurista, majavasta. Puiston reittejä voi yhdistellä monenpituisiksi ja -tasoisiksi kokonaisuuksiksi.

Ruokailut

Isojärvellä on useita tulentekopaikkoja, joilla voi nauttia eväitä nuotion loimussa. Muistathan, että metsäpalovaroituksen aikana tulen saa tehdä vain Kannuslahden keittokatoksen tulisijassa. Maastossa ei ole vesipisteitä, joten juomavettä kannattaa ottaa mukaan.

Majoitus

Keskellä kansallispuistoa sijaitsevaa Lortikan metsätyökämppää vuokrataan ryhmille.

Yhteistyöyrittäjät tarjoavat majoitusta kansallispuiston lähialueilla. Tutustu yöpymismahdollisuuksiin tarkemmin Isojärven kansallispuiston palvelut -sivulla.

Vinkit lasten kanssa retkeilyyn 

Retkeilyn ABC: lasten kanssa retkelle