Ajankohtaista Vallisaaressa

Vallisaari on suljettu arkipäivisin 19.8.-6.9.2019

(Päivitetty 26.7.2019)
Vesihuoltoverkoston rakennusurakka tuo muutoksia Vallisaaren aukioloihin. Saaressa käynnistyy elokuussa vesihuoltoverkoston rakentaminen. Vallisaari on avoinna päivittäin normaaliin tapaan 18.8. saakka, jonka jälkeen saari on suljettuna urakan vuoksi arkipäivisin ajalla 19.8-6.9. Tänä aikana saaressa suoritetaan maankaivuutöitä, joihin liittyy vanhojen räjähteiden raivausta maaperästä. Turvallisuussyistä rantautuminen ja liikkuminen saaressa on raivaustyön aikana kielletty. Myöskään vesibussit eivät liikennöi näinä päivinä eikä vierasvenesatama ole avoinna. Viikonloppuisin saari on avoinna normaalisti ja 7.9 alkaen päivittäin aina syyskuun loppuun saakka.  

Urakan aikana saaressa voi olla poikkeusreittejä käytössä sekä muita työmaajärjestelyjä. Metsähallitus tiedottaa näistä tarkemmin urakan aloituksen lähestyessä. Vesi- ja viemärihuolto parantaa saaren palveluja: ensi vuonna kuivakäymälöiden rinnalle saapuu vesivessoja ja kahvila- ja ravintolatoiminnan puitteet paranevat. Saaren vesihuoltoverkosto liitetään HSYn verkostoon meren alittavan runkoputken kautta.

 

Vallisaaresta Isosaareen!

(Päivitetty 6.5.2019)
Saaren vesibussiliikenne on alkanut. Tänä vuonna kuljetukset Vallisaareen hoitavat tutun tapaan Jt line ja uutena toimijana Suomen Saaristokuljetus. Suomen Saaristokuljetuksen lautta jatkaa Vallisaaresta Isosaareen ja ostamalla yhdistelmälipun voit käydä molemmissa saarissa samana päivänä. Aiktaulun löydät täältä.

Seuraa ajankohtaisia Vallisaaren tapahtumia ja uutisia Vallisaaren verkkosivuilla (www.vallisaari.fi) ja Facebookissa.

 

Tutustu uuteen mobiilioppaaseen!

Kuusiston, Raaseporin, Rapolan ja Vallisaaren mobiiliopas.

Mobiiliopas (lightsonmobiili.fi) tarjoaa lisätietoja ja uusia kuvakulmia videoiden, kuvien ja muun sisällön avulla. Maastossa pääset oppaan sisältöihin suoraan opastauluista löytyvien QR-koodien ja NFC-tunnisteiden kautta. Opas on selainpohjainen ja toimii kännykässä ilman erillistä sovellusta.