Vieraile Söderskärissä

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Aukioloajat vuonna 2019

Saarelle on vapaa pääsy, mutta lintujen pesimärauhan turvaamiseksi Söderskärin majakka- ja luotsisaarella maihinnousu on kielletty 1.5.–31.7. välisenä aikana, muilla saarilla ja luodoilla 15.8. asti. Lisätiedot yleisöristeilyistä (www.soderskar.fi)

Omalla veneellä saapuville kävijöille majakka- ja luotsisaari ovat avoinna 1.8. – 30.4. Tutustuminen saareen on maksutonta. Söderskärin majakka on yksityisessä omistuksessa ja vierailu majakassa on maksullista (www.soderskar.fi).

Yhteystiedot 

Söderskär Kuva: Kai Takala

Kulkuyhteydet

Söderskär sijaitsee Porvoon ulkosaaristossa (www.porvoo.fi), noin 15 meripeninkulman (noin 28 kilometrin) päässä Helsingistä. Kohteeseen pääsee ainoastaan vesitse. 

Veneellä 

  • Omalla veneellä saapuville kävijöille majakka- ja luotsisaari ovat avoinna 1.8. – 30.4., muuna aikana on voimassa maihinnousukielto. Veneilijät voivat rantautua luotsisaaren suojaisassa poukamassa olevaan laituriin (Luotsisaaren laiturin koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 60° 6.52448' lon: 25° 24.26925'ETRS-TM35FIN: N:6664592 E:411304 ) tai ympäri saarta oleviin kallioihin, joissa on kiinnityskoukkuja. Majakkasaaressa oleva päälaituri on tarkoitettu ensisijaisesti risteilyaluksille.

Risteilyllä

  • Kohteeseen ei ole reittiliikennettä, mutta sinne järjestetään kesäkaudella tilaus- ja yleisöristeilyjä mm. Helsingistä. Lisätietoa risteilyistä ja tilausvenekuljetuksista saa EW Finland Oy:ltä (www.soderskar.fi). 

Kartat

Metsähallituksen julkaisuja Söderskäristä (julkaisut.metsa.fi)

Muita verkkopalveluja