Sipoonkorven parkkipaikkojen auraus ja reitit talvella

(Päivitetty 24.1.2024)

Kaikki Sipoonkorven kansallispuiston pysäköintialueet aurataan arkisin niin nopeasti kuin mahdollista lumisateen jälkeen. Normaalisti kaikki pysäköintialueet saadaan aurattua yhden työpäivän aikana.

Viikonloppuisin pysäköintialueiden aurauksista vastaa urakoitsijat, jolloin aurauksessa saattaa olla hieman viivettä. 

Sipoonkorvessa on yhteiskäyttöreitti hiihtäjille ja kävelijöille välillä Kuusijärvi-Bisajärvi, jossa vaellusreitti ja hiihtolatu menevät osittain päällekkäin. Yhteiskäyttöosuudella suositellaan malttia sekä hiihtäjille, kävelijöille että koiran ulkoiluttajille – reitti on kaikkien käytössä.

Sipoonkorven kansallispuiston alueella millään reiteillä ei ole talvikunnossapitoa, mukaan lukien Storträskin esteetön reitti. Säästä johtuen reiteillä voi olla ajoittain runsaasti lunta, märkää tai liukasta. 

Bergströmin torpan pihapiirissä sijaitseva pumppukaivo on käyttökiellossa toistaiseksi

(Päivitetty 1.8.2023)

Bergströmin torpan pihapiirissä on perinteinen pumppukaivo, josta saa pumppaamalla vettä. Vesi on kuitenkin todettu juomakelvottomaksi ja tästä syystä kaivo on laitettu käyttökieltoon. Veden laatua tutkitaan edelleen ja selvitämme mahdollisuuksia kaivon käyttöönottoon tulevaisuudessa.

Retkeilijöiden on hyvä varata mukaan omat juomavetensä liikkuessaan Sipoonkorven kansallispuistossa.

Skutsirastit

(Päivitetty 24.5.2023)

Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliitto kanssa suunnitellut ja toteutetut Skutsirastit pitää sisällään yhteensä 21 hyvinvointiharjoitusta, jotka on sijoitettu Suomen kansallispuistoihin sekä luonnonsuojelu- ja retkeilyalueille. Lue koko tiedote Skutsirasteista.

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.