Kapustan päivätuvan remontti valmistunut

(Päivitetty 23.8.2019)

Kapustan päivätuvan remontti on valmistunut. Tupaa remontoitiin kesän aikana ja se oli suljettuna 2.7.-21.8.2019. Remontissa tuvan perustukset sekä katto korjattiin. 

Lue lisää Lapin alueella tänä vuonna tehtävistä tupien kunnostustöistä.

Ukko-Luoston portaita rakennetaan kesän ajan

(Päivitetty 17.6.2019)

Pyhä-Luostolla uusitaan Ukko-Luoston portaat, jotka ovat koko kesäkauden 2019 pois käytöstä. Tämä aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä Ukko-Luoston huippu- reitille ja Luoston Vaellusluontopolulle. Tutustu siis ennen retkeä kyseisten reittien reittikuvauksiin. Ukko-Luoston portaille vaihtoehtoinen reitti huipulle kesällä 2019 kulkee laskettelurinteiden juurelta lähtevää huoltotietä myöten, laskettelurinteiden parkkipaikalta lähtien, joka on piirretty alla olevaan karttaan vihreällä.

Ukko-Luoston portaiden remontin väliaikainen reitti.

 

Kesäretkeilijän muistilista Pyhä-Luostolle 

Kokosimme tiiviin tietopaketin vaellusta tai lyhyempiä päiväretkiä Pyhä-Luoston kansallispuistoon tänä kesänä suunnitteleville.

Pyhän ja Luoston tunturikeskusten välillä liikennöi taas SkiBus, joka ajaa Rovaniemeltä Luoston kautta Pyhälle. Lisäksi alueella toimii useita taksiyrittäjiä. Autonkuljetuspalvelua ei toistaiseksi ole saatavilla. Tiesithän, että myös Kemijärven juna-asemalta on Pyhälle suora bussiyhteys, joten kansallispuistoon kannattaakin suunnata julkisilla!

Isokurun rajoitusvyöhyke ulottuu myös Uhriharjulle, pysyttelethän siis reitillä. Kuva: Anna Pakkanen.

Fiksu retkeilijä kunnioittaa luontoa ja muita kävijöitä

Mitä yhteistä on roskaamattomuudella, koiran kiinnipitämisellä ja polttopuiden säästeliäällä käytöllä? Kaikki kolme kuuluvat suojelualueen luontoa ja muita retkeilijöitä kunnioittavan kansallispuistokävijän tapoihin. Lue lisää viisaan retkeilijän vinkkejä tästä näppärästä muistilistasta. Muistathan myös kansallispuiston rajoitusvyöhykkeet

Tutustuthan etukäteen vesipisteiden sijaintiin. Sekä puiston kaksi talousvesikaivoa että luonnonvesipisteet on merkitty esimerkiksi kesäreittikarttaan.  

Tupavaraukset Eräluvat-verkkokaupasta

Pyhä-Luoston kansallispuiston vuokratupia voi nyt vuokrata myös omatoimisesti Eräluvat-verkkokaupasta. Vuokratupien lisäksi kansallispuistossa on kaksi autiotupaa sekä päivätupia. Huomioithan, että puiston päivätuvat ovat nimensä mukaisesti päiväkäyttöä varten. Pyhä-Luoston tuvista voit lukea lisää täältä. Kapustan päivätupaa remontoidaan tänä kesänä ja se on pois käytöstä 2.7. alkaen aina elokuun loppuun saakka (arvioitu kesto). Tuvan pihapiiri rakenteineen (WC ja tulipaikka) on kuitenkin retkeilijöiden käytössä remontin ajan. 

 

Toivotamme kaikille iloisia hetkiä ja upeita luontokokemuksia Pyhä-Luoston kansallispuistossa tänäkin kesänä. Luontokeskus Naava on auki vuoden jokaisena päivänä ja annamme retkeilyneuvontaa myös puhelimitse ja sähköpostitse. Lämpimästi tervetuloa!

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Katso säätilanne

Kelikameran kuvaa Kairalasta, Pelkoseniemeltä. (www.liikennetilanne. liikennevirasto.fi)

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukartta, Pyhä-Luosto

Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.

Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.