Ajankohtaista Napapiirillä

Talvi Napapiirin retkeilyalueella

Napapiirin retkeilyalueella on paljon kävijöitä myös talvisin. Reiteillä ei ole talvikunnossapitoa, eikä niitä ole merkitty erityisesti talvea ajatellen. Kulkijat kuitenkin tamppaavat lähireittejä melko hyvin ja jos ei ole hetkeen ollut lumisadetta, voi lähimmille laavuille päästä melko turvallisesti. Mutta esimerkiksi pienempien siltojen yli meneville reiteille saattaa pakkaantua paljonkin lunta, joten jos niitä ylittää, pitää olla erityisen varovainen. Aluetta halkova Raudanjoki pysyy monin paikoin ympäri vuoden sulana, joten joen jäille ei ole syytä mennä. Napapiirin retkeilyalueen laajat suoalueet soveltuvat hyvin esimerkiksi umpihankihiihtoon, mutta silloin kannattaa muistaa pakata mukaan kartta ja kompassi. (päivitetty 3.1.2019)

Raudanjoen sulaa on turvallista katsoa Könkäänsaaren laiturilta. Kuva: Anna Pakkanen

Könkäänsaareen reittiremontti on valmis

Reittien kunnostustyöt Napapiirin retkeilyalueen Könkäänsaaressa on saatu tältä erää valmiiksi. Reittirakenteet Vaattunkikönkään riippusillalta laavupihalle ja siitä edelleen laiturille ja vessoille on nyt uusittu ja ovat kuljettavissa. Lisäksi Kielosaaren sillan viereen pääsee nyt pyörätuolilla. Kunnostuksen yhteydessä on reitin kaltevuuksia pyritty paikoin loiventamaan, jotta kulkeminen pyörätuolillakin olisi helpompaa.

Könkäänsaaren laavupihan uusittua, esteetöntä reittiä. Kuva: Vesa-Matti Hillberg

Suuri osa purkujätteestä on kuljettettu syksyllä pois maastosta, mutta loput pitää kuljettaa pois kelkalla, kun kelit antavat myöden. (Päivitetty 22.10.2018)

Könkäänsaaren uusittu laituri. Kuva: Vesa-Matti Hillberg

Kielosaaressa uusittu reitti

Napapiirin retkeilyalueelta löytyy myös uutta ja valmista ihasteltavaa. Alkukesällä 2018 saatiin Kielosaaren kasvi- ja sienipolku valmiiksi, siihen kelpaakin nyt käydä tutustumassa. Kielosaareen pääsee korjaustöistä huolimatta kulkemaan. Lue lisää Kielosaaren polusta täältä. (Päivitetty 19.9.2018)

Kielosaaren uutta reittiä opastauluineen. Kuva: Vesa-Matti Hillberg

Napapiirin reitit selkeämmin esillä

Napapiirin reiteistä ja alueesta on tehty reittikartta, jonka voi käydä hakemassa itselleen Pilkkeen asiakaspalvelusta tai tulostaa sähköisen tiedoston itselleen. (päivitetty 20.6.2018)

Mukavia retkiä!

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).