Ajankohtaista Kurjenrahkalla

Hakkuita Vajosuon pohjoisosalla

(Päivitetty 2.9.2019)
Vajosuon pohjoisosassa alkavat näinä päivinä suon ja metsän ennallistamiseen tähtäävät hakkuut. Työ on osa Hydrologia-Life hanketta. Puustoa hakataan ojalinjoilta ja mäntyä suolta haihdunnan vähentämiseksi. Kivennäismaan puolella vapautetaan lehtipuustoa ja epätasaisella männyn hakkuulla monipuolistetaan metsän rakennetta. Alueen ojat täytetään myöhemmin.

Vajosuolla ennallistetaan

(Päivitetty 22.5.2019)
Metsäojitettuja soita ennallistetaan Vajosuolla vuosien 2019–2021 aikana. Alueiden suo-ojat tukitaan kaivinkoneella. Osalla alueesta on poistettu myös puustoa liiallisen haihduttamisen vähentämiseksi ja avoimemman suomaiseman palauttamiseksi. Tavoitteena on parantaa alueen soiden alkuperäisten kasvi-ja eläinlajien elinympäristöjä palauttamalla soiden alkuperäinen vesitalous. Lisätietoa www.metsa.fi/hydrologialife.

Turun keskustasta Fölillä Kurjenrahkalle

(Päivitetty 2.5.2019)
Fölin toinen kokeilukesä alkoi 23. huhtikuuta ja jatkuu 22. syyskuuta asti. Bussi lähtee Puutorilta ja päivittäin muutamat vuorot vievät Pöytyän kunnan rakentamalle Kurjenrahkan portille asti. Lisää aikatauluista (www.foli.fi).

Kansallispuistokäyntiin voi liittää opastetun kierroksen, melontaa tai tutustua lähellä olevaan tarjontaan. Lisää tapahtumakalenterissa (www.kuhankuono.fi).

Kurjenrahkan kansallispuiston vahva imu jatkuu

(Päivitetty 31.1.2019)
Kurjenrahkan kansallispuiston käyntimäärä kasvoi edellisvuodesta 4 prosenttia. Viime vuonna Kurjenrahkassa vierailtiin 76 800 kertaa, kun vuonna 2016 käyntejä oli 73 800. Kurjenrahkan käyntimäärä on ollut nousukiidossa viime vuosina. Lue lisää. 

Kansallispuistojen ilta Turun pääkirjastossa 28.8.

(Päivitetty 22.8.2018)
Turun kaupunginkirjasto ja Tea Karvinen järjestävät yhteistyössä Kansallispuistojen illan Turun pääkirjastossa tiistaina 28.8. klo 18. Ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvisen esitys koostuu puhe-kuvaesityksestä (noin 45 min) ja 12 minuutin multimediaesityksestä, joka sisältää still-kuvaa, videota, eläinten ääniä ja musiikkia. 
 

Kurjenrahkalla juhlitaan ja muistellaan - kansallispuisto täyttää jo 20 vuotta

(Päivitetty 22.8.2018)
Kurjenrahkan kansallispuisto juhlii 20-vuotista taivaltaan ja Suomen luonnon päivää Kurjenpesän luontotuvalla 25.8. Luvassa on opastettu kävelykierros, lämmintä juotavaa tunnelmallisessa ympäristössä ja Muistoja Kurjenrahkalta -kilpailun voittajien tarinoiden julkistaminen.

 

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).