Kahvila Peura avattu

Tunturi-Lapin luontokeskukseen on avattu uusi kahvila - Kahvila Peura. Kahvila on avoinna kuusi päivää viikossa keskiviikosta maanantaihin klo 11-17. Tiistaisin kahvila on suljettu. Kahvila tarjoaa viikoittain vaihtuvaa lounasta klo 11-15. 

Kahvila Peurasta löydät niin kakkuja, piirakoita kuin keksejä, suolaisia ja makeita herkkuja sekä valikoiman kuumia ja kylmiä juomia.

 

Kesävaelluskausi alkanut

Ounasjärven jäät lähtivät 22.5. ja venekuljettajien veneet on laskettu vesille. Ensimmäiset kesävaeltajat ovat jo patikoineet Hetasta Pallakselle ja päinvastoin.

Hetan alueellakin on useita eripituisia lähireittejä, joita pitkin pääsee kävelemään. Mikäli aikaa ei ole pitkälle pysähdykselle, kannattaa ainakin kivuta Jyppyrän päälle näköaloja ihastelemaan ja piipahtaa Tunturi-Lapin luontokeskukseen. Luontokeskus on avoinna 3.6. alkaen joka päivä klo 9-17. Sieltä voi hankkia kartat ja saada retkeilyvinkkejä (29.5.2019). 

Enontekiön yötön yö

Yötön yö alkaa Enontekiön Hetassa 24.5.2019 klo 1:48 ja päättyy 21.7.2019 klo 0:59. Sitä voi seurata Hetan keskustan Yöttömän yön kamerasta (www.enontekio.fi). (Päivitetty 29.5.2019)

Lastennäyttely Untuvikko 

Tunturi-Lapin luontokeskuksessa on lapsille oma näyttely- ja leikkitila Untuvikko (www.yle.fi). Näyttely autiotupineen innostaa perheen pienempiä lähtemään retkelle luonnonhelmaan. 

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Päivän sää