Kulkuyhteydet

Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Konneveden ja Rautalammin kunnissa Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakuntien rajalla. Puistoon kuuluu Konnevesi-järven eteläisen osan saaria ja laaja yhtenäinen manneralue järven itärannalla. Kansallispuisto sijoittuu kantatien 69 eteläpuolelle sekä valtatien 9 luoteispuolelle.

Etelä-Konneveden lähestymiskartta

Autolla ja tilauslinja-autolla

Kansallispuiston mannerosaan Rautalammin Enonniemessä pääsee tutustumaan jättämällä auton Törmälän loma- ja kurssikeskuksen pysäköintialueelle tai Kalajan pysäköintialueelle. Linja-autojen pysäköintialue on Törmälässä, mutta riittävällä maavaralla varustetut linja-autot voivat käydä viemässä asiakkaat Kalajan pysäköintialueelle asti.

 • Törmälään (Konnekoskentie 552, Rautalampi) : Konneveden ja Rautalammin väliseltä kantatieltä 69 käännytään Konnekoskentielle (nro 16089, noin 4 km Rautalammin keskustasta länteen). Ajetaan Konnekoskentietä noin 5,5 km, ja Törmälän loma- ja kurssikeskus on tien vasemmalla puolella. Törmälään voi jättää auton tai jatkaa vielä 1,5 km Törmälän metsätietä Kalajan pysäköintialueelle.
 • Kalajan pysäköintialueelle (Kalajan metsätie 136, Rautalampi): Konnekoskentieltä (nro 16089) käännytään Törmälän loma- ja kurssikeskuksen pysäköintialuetta vastapäätä lähtevälle metsäautotielle. Ajetaan 350 m ja käännytään Y-risteyksestä vasempaan. Tien päässä on kääntöpaikka ja pysäköintialue. Pysäköintialueen kulmasta lähtee merkitty reitti Kalajanvuorelle.
 • Vuori-Kalajan esteetön pysäköintialue (Vuori-Kalajan metsätie 126, Rautalampi) on tarkoitettu vain liikuntarajoitteisille. Lisätietoja.

Veneellä tai kanootilla

Risteilyalukset kansallispuistoon lähtevät Häyrylänrannasta. Yhteistyöyrittäjät järjestävät myös venekuljetuksia. Kansallispuistoon voi saapua veneellä Pohjois- ja Etelä-Konneveden yhdistävän Kivisalmen kautta. Pohjois-Konnevedeltä on Keiteleen kautta kanavayhteys Päijänteelle. Veneen voi laskea vesille Konneveden Häyrylänrannasta tai Kivisalmesta sekä Rautalammin Hanhitaipaleen Kalasatamasta.

 • Häyrylänrantaan (Satamatie 60, Konnevesi): Konneveden kunnan Häyrylänrannan palvelusatama sijaitsee Konneveden kirkonkylän kupeessa. Tieltä 69 käännytään Sirkkamäentielle (nro16771). Ajetaan noin 750 m ja käännytään opasteiden mukaisesti vasemmalle Satamatielle, joka johtaa Häyrylänrannan satamaan (www.hayrylanranta.com).
 • Kivisalmelle (Rautalammintie 1935, Konnevesi): Kivisalmessa on Konneveden kunnan veneenlaskuluiska. Kivisalmi sijaitsee kantatien 69 varrella, Pohjois- ja Etelä-Konneveden yhdistävässä salmessa (noin 19 km Konnevedeltä, noin 16 km Rautalammilta).
 • Hanhitaipaleen Kalasatamaan (Satamatie 143, Rautalampi): Rautalammin kunnan Kalasatamassa on veneenlaskuluiska. Konnekoskentieltä (nro 16089) käännytään Hanhitaipale ja Kalasatama -opasteiden mukaisesti tielle 16090. Tie johtaa Kalasatamaan.
 • Lisätietoa veneilijöiden palveluista.

Hanhitaipaleen kalasatama. Kuva: Maija Mikkola

Julkisilla kulkuneuvoilla

 • Kansallispuistoon ei pääse reittilinja-autolla. Lähimmät linja-autoyhteydet (www.matkahuolto.fi) ovat Konnevedelle ja Rautalammille.

 

Etelä-Konneveden kansallispuiston kartta © Metsähallitus 2015

Etelä-Konneveden kartat

Sähköiset kartat

Muut kartat

 • Maastokartta N444 Konnevesi, 1:50 000. Maanmittauslaitos 2017.
 • Sisävesikartta 446, Konne-, Niini- ja Iisvesi, 1:40 000. Merenkulkulaitos 2005. Karttoja voi ostaa muun muassa Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Retkeily GT Länsi-Suomi, 2015, 1:250 000. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Karttojen myyntipaikat

Pysäköintialueet

Törmälä

 • Konnekoskentie 552, Rautalampi

Kalajan pysäköintialue (ei talvikunnossapitoa)

 • Törmälän metsätie 136, Rautalampi (Navigaattorit eivät välttämättä tunne osoitetta vielä. Tie alkaa osoitteesta Konnekoskentie 552, Rautalampi)

Vuori-Kalajan esteetön pysäköintialue (vain liikuntarajoitteisille, ei talvikunnossapitoa)

 • Vuori-Kalajan metsätie 126, Rautalampi (Navigaattorit eivät välttämättä tunne osoitetta vielä. Tie alkaa osoitteesta Loukkuvuorentie 144, Rautalampi)
 • Puomin avain: Metsähallituksen asiakaspalvelu

Häyrylänranta

 • Satamatie 60, Konnevesi

Hanhitaipaleen kalasatama

 • Satamatie 143, Rautalampi

Retkikohteen esite

Pdf-tiedosto 3,7 Mt
(julkaisut.metsa.fi)

Self-guided Tour: "7 Finnish National Parks"

Pdf-tiedosto 2,9 Mt (julkaisut.metsa.fi)

Self-guided Tour: "Land of a Thousand Lakes"

Pdf-tiedosto 1,4 Mt (julkaisut.metsa.fi)