Aisti luontoa Aulangon puistometsässä 31.8.

(Päivitetty 22.8.2019)
Tervetuloa retkeilemään Aulangon luonnonsuojelualueen poluille Suomen luonnon päivänä, lauantaina 31.8. Aisti kuinka luonto puhuttelee sinua, näe upea kansallismaisema 33 metriä korkean historiallisen näkötornin huipulta ja virkisty Tornikahvilan (avoinna klo 11-19) luonnonantimista valmistetuilla herkuilla. Tornikahvilasta löytyy myös pientä luontopuuhaa materiaaleineen lapsiperheille ja isommillekin. Esimerkiksi kuvasuunnistamalla voi koko perhe tutustua "Hugon jalanjäljillä" puistometsään hauskalla ja innostavalla tavalla. Jaossa on myös mm. Suomen Suunnistusliiton materiaalia luonnossa suunnistuksen saloista innostuneille aloittelijoille. Lue koko uutinen.

Tornikahvila avoinna ja kesävisa käynnissä

(Päivitetty 1.7.2019, 22.8.2019)
Näkötornin juurella sijaitseva Aulangon Tornikahvila on avoinna elokuussa päivittäin. Tornikahvilassa voi testata tietämystään Aulangon luonnonsuojelualueesta osallistumalla Aulanko -kesävisaan. Kaikki vastanneet osallistuvat arvontaan, jonka palkintoina on luonto- ja retkeilyaiheisia tuotteita.

Aulangon Luontoliikuntakeskus remontissa

(Päivitetty 1.7.2019)
Aivan Aulangon luonnonsuojelualueen kyljessä sijaitseva Aulangon Luontoliikuntakeskus (ent. Aulangon Ulkoilumaja) on suljettu remontin vuoksi 12.7.2019 asti. Remontin jälkeen Luontoliikuntakeskuksen Järvikahvila on paitsi viihtyisä virkistäytymispaikka myös portti Aulangon aktiviteetteihin, josta voi lainata välineitä vesille ja metsään tai vaikka osallistua monenmoisiin ohjattuihin tapahtumiin. Tutustu tuleviin ohjattuihin tapahtumiin 22.7.-29.8.2019.

Järvikahvila on osa Aulangon Luontoliikuntakeskusta, joka yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa tarjoaa sopivia luontoelämyksiä jokaiselle kävijälle lapsesta vaariin.

Näkötorni avataan kevääksi

(Päivitetty 15.4.2019)
Näkötorni avataan Aulanko Herää -tapahtumaan 27.4. ja on siitä eteenpäin auki kunnes syksyllä taas suljetaan.

Graniittilinnan ympäristössä maaperätutkimusta

(Päivitetty 27.3.2018)
Maaliskuun lopulla Graniittilinnalla tehtiin maaperätutkimuksia. Tästä on hyvä aloittaa kunnostustyöt. Kairaukset teki Hämeen Rakennus ja Tutkimus Oy.

Kuva: Hannu Laatunen

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).