Uutiset

Takaisin

Repoveden kansallispuistossa kiertää tänä kesänä neuvova valvoja

30.7.2019

Repoveden kansallispuiston poluilla ja taukopaikoilla on voinut tänä kesänä tavata valvojan. Suositun kansallispuiston kävijämäärät ovat kasvaneet viime vuosina tuntuvasti. Metsähallitus ja Kouvola Innovation kokeilevat ensimmäistä kertaa valvontaa, joka painottuu erityisesti iltoihin ja viikonloppuihin.

Valvojan tunnistaa liivistä. Kuva: Metsähallitus.Valvoja kiertää Repoveden kansallispuistossa viikoittain, vaihtelevina ajankohtina. Neuvova valvonta käsittää paitsi yleistä valvontaa ja järjestyssäännön noudattamisessa ohjaamista, myös muuta retkeilijöiden opastamista. Usein keskustellaan esimerkiksi tulenteosta, koirien kiinni pitämisestä tai vesillä liikkumisesta.

Retkeilijät ovat ottaneet valvonnan erittäin hyvin vastaan. ”Olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta. Valvonta koetaan tarpeellisena palveluna”, kertoo puistonjohtaja Matti Hovi Metsähallituksesta. ”Valvoja on koulutettu kansallispuisto-opas ja tuntee alueen erittäin hyvin. Hän on tavoitettavissa vain valvontakierroksillaan maastossa, joten valvonta ei korvaa varsinaista asiakaspalvelua”, hän toteaa. ”Pulmatilanteissa ja varsinkin ennen retkeä heräävien kysymysten kanssa kannattaa soittaa tai lähettää viesti Repoveden kansallispuiston asiakaspalveluun”.

Repoveden valvontaa toteutetaan osana Luontomatkailun vauhtiratas -hanketta, jota rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Hankkeen tavoitteena on edistää vastuullista retkeilyä ja luontomatkailua muun muassa Repoveden alueella.

Lisätietoja: