Uutiset

Takaisin

Petkeljärven retkeilykeskus avaa ovensa kesäkauteen vappupäivänä

16.4.2019

Petkeljärven kansallispuiston retkeilykeskus avaa ovensa kesäkauteen 1.5.2019. Vappulounas on avajaispäivänä tarjolla kello 12-15. Myös äitienpäivänä 12.5. on luvassa runsas äitienpäivälounas. Petkeljärven retkeilykeskuksessa voi kesäkaudella majoittua, ruokailla, saunoa tai poiketa kahville.

Petkeljärven kansallispuistossa. Kuva: Tiina Hakkarainen.

Petkeljärven retkeilykeskus sijaitsee Petkeljärven kansallispuiston ytimessä ja tarjoaa matkailijoille majoitusta Puistonvartijan majassa, retkeilymajatasoisissa huoneissa sekä leirintä- ja caravanalueilla. Aamupalaa on tarjolla etukäteisvarauksella. Toukokuun alusta juhannukseen saakka lounasta tarjoillaan viikonloppuisin, juhannuksesta elokuun alkuun päivittäin ja elokuusta lokakuun loppuun viikonloppuisin kello 12-15. Retkeilykeskuksen ravintolassa on täydet anniskeluoikeudet.

”Retkeilykeskuksen tilat tarjoavat hienot puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiselle suurillekin ryhmille. Juhlat, kokoukset, leirit ja muut tilaisuudet järjestyvät asiakkaan toiveiden mukaan,” Petkeljärven retkeilykeskuksen yrittäjä Nina Tähti kertoo.

Retkeilykeskukselle johtava tie on ikihonkien ympäröimä ja perillä odottaa upea järvimaisema. Koskematon luonto ja paikan hiljaisuus ja rauha tekevät retkeilijään vaikutuksen. Petkeljärven kansallispuiston harjut kuuluvat pitkään harjumuodostelmaan, joka ulottuu Koitereelta aina Venäjän puolelle. Puiston koskemattomissa metsissä humisevat yli 150-vuotiaat, kilpikaarnaiset männyt. Puiston erikoisuuksiin kuuluvat jatkosodanaikaiset taisteluvarustukset, joista osa on entisöity.

Petkeljärven kansallispuiston alueella on useita lampia ja järviä, jotka tarjoavat loistavat puitteet vesillä liikkumiseen. Retkeilykeskuksesta voi vuokrata kanootteja, kajakkeja ja soutuveneitä. Tämän kesän uutuutena ryhmät voivat vuokrata myös kirkkovenettä.

Patikoijalle on tarjolla erimittaisia reittejä, voit valita reitin 2-91 kilometrin väliltä oman kuntosi ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Kansallispuiston suosituin reitti, Kuikan kierros, on 6,5 km pitkä ja kulkee vaihtelevassa harjumaastossa. Järvien ja lampien läheisyydessä kulkeva reitti tarjoaa myös suo- ja kangasmetsämaisemia.

Petkeljärven retkeilykeskuksesta lähtee Pohjois-Karjalan vanhin retkeilyreitti, Taitajan taival. Sen 31 km:n mittaisesta reitistä kilometri kulkee kansallispuiston alueella ja päätyy Mekrijärven kylään. Reitti kulkee lähes koko matkan Petkeljärven–Putkelanharjun selänteiden laella. Sen varrelta löytyy Metsähallituksen ylläpitämiä laavuja, tulentekopaikkoja ja kuivakäymälöitä.

Petkeljärven kansallispuistosta pääsee myös Pogostan kierrokselle. Pogostan kierros on 91 km pitkä rengasreitti, joka muodostuu useasta reitistä. Susitaivalta pitkin kuljetaan osuus Möhköstä Särkkäjärven autiotuvalle. Kulkijan polku yhdistää Susitaipaleen ja Taitajan taipaleen Särkkäjärveltä Kallioniemeen. Taitajan taivalta pitkin päästään Petkeljärvelle saakka ja Rajan polkua pitkin jatketaan Petkeljärveltä Möhkön kylälle. Vanhat reitit Susitaival, Taitajan taival ja Rajan polku ovat tarkoitettuja ensisijaisesti patikointiin. Kulkijan polku on toteutettu myös maastopyöräilijät huomioon ottaen.

Lisätietoja

 • Petkeljärven retkeilykeskus (petkeljarvi.com)
 • Petkeljärven kansallispuisto
 • Petkeljärven retkeilykeskuksen aukioloajat 2019:
  • 1.-31.5. ke-su klo 11-17
  • 1.-20.6. ma-su klo 11-18
  • 21.6.-11.8. ma-su klo 10-20
  • 2.8.-27.10. ke-su klo 11-17
  • Isänpäivä viikonloppu 9.- 10.11. Avoinna klo 11-17 ja isäinpäivälounas klo 12-15
  • 6.-8.12 klo 11-16
  • 20.12.19- 1.1.20 klo 11-16