Uutiset

Takaisin

Perhoja ja poroja, jazzia ja joogaa - Oulanka Fest on koko perheen luontotapahtuma Oulangalla

17.6.2019

Toista kertaa järjestettävä koko perheen Oulanka Fest (10.-13.7.) tarjoaa tekemistä ja kokemista kaikille aisteille Oulangan luontokeskuksessa ja sen lähimaastossa. Tapahtumassa juhlitaan luonnossa musiikin, luontoretkien ja metsäjoogan merkeissä.

Oulangan Kiutaköngäs on suosittu perheretkeilykohde. Kuva: Jari Hindström / Vastavalo.

Oulanka Festin pääpäivä on keskiviikko 10.7., jolloin Oulangan luontokeskuksen pihapiirissä pääsee maistelemaan Ravintola Talonpöydän villiruokaherkkuja ja syventymään perhokalastuksen ja perhonsidonnan saloihin kalastusopas Jukka Saarion johdolla. Festivaalit voi viettää myös rennosti riippukeinussa köllötellen ja kuunnellen luontoaiheisia podcasteja tai jazzmusiikkia. Lapsille on luvassa Hepokönkään Höppänän hauska laulutuokio ja luontotutkimusretkiä. Juhlaväki voi myös tehdä tuttavuutta paikallisten porojen kanssa.

Torstai ja perjantai ovat retkipäiviä metsän siimeksessä. Torstain retkijoogassa voi yhdistää reittiopastuksen ja joogan, perjantain metsäjoogassa rauhoitutaan joogaamaan luontokeskuksen lähimetsässä. Joogaretket ovat maksullisia ja niille on ennakkoilmoittautuminen.

Torstaina lapset pääsevät testaamaan luontotietämystään Hepokönkään Höppänän luontotehtäväradalla. Torstaina on myös luvassa mielenkiintoinen luento kansallispuistojen historiasta ja maksuton opastus Kiutakönkään kuohuille. Perjantaina 12.7. suunnataan kasviretkelle Rytikönkäälle.

Oulanka Fest huipentuu lauantaina 13.7. pidettäviin perinteisiin Käylän tukkilaiskisoihin, joissa lajeina ovat muun muassa tukkilaismaraton sekä koskenlasku.

Tapahtuma tarjoaa tekemistä kaikille, sillä mukana on yli kymmenen toimijaa, jotka järjestävät ohjelmaa upealla Oulangalla. Suurin osa ohjelmista on ilmaisia.

Lisätietoja: