Uutiset

Takaisin

Oulanka Festissä tutkitaan kansallispuiston luontoa ja nautitaan taiteesta

8.7.2019

Oulangan kansallispuistossa tutkitaan koko perheen voimin 10.- 13.7.2019 kansallispuiston upeaa luontoa, taiteillaan komeita käsitöitä ja uppoudutaan Suomen kansallispuistojen mielenkiintoiseen historiaan. Tapahtumapäiviin sisältyy monenlaista mukavaa tekemistä legendaarisen kosken, Kiutakönkään, läheisyydessä ja luontokeskuksen Ravintola Talonpöytä Oulanka tarjoaa villiä ja puolivilliä ruokaa.

OulankaFest 2019

Taidenäytöksiä ja -työpajoja

Keskiviikkona 10.7. Kerttu Määtän korttitehtaassa taiteillaan hauskoja ja ihastuttavia eläinkortteja. Korttipajaan on vapaaehtoinen osallistumismaksu. Keskiviikkona yleisö voi seurata vapaasti Oulangan luontokeskuksen pihapiirissä taidemaalari Erkki Tuomisen maalausnäytöstä. Erkki Tuomisen maalauksia voi ihastella Oulangan luontokeskuksella tapahtumapäivien ajan. Tuohitorvinäytöksen Oulangalle tuova Lasse Karjalainen näyttää, miten tuohesta työstetään perinteisesti komeita käsitöitä.

Pikkubiologeja tutkimusretkellä, kansallispuistojen historiaa ja koko perheen kasvibongausbingoa

Kasvi- ja eläinlajistoltaan monipuolinen Oulanka on luonnontutkijan aarreaitta. Lasten luontotutkimusretkellä päästään tutkimaan Oulangan luonnon pieniä ja suuria ihmeitä ympäristökasvattaja Riitta Nykäsen johdolla. Keskiviikkona järjestetään kaksi luontotutkimusretkeä lapsille, joista ensimmäinen on keskiviikkona klo 11-12.30 ja toinen klo 14-15.30. Retket ovat maksuttomia ja sisällöltään samankaltaisia. Ilmoittaudu retkille ennakkoon oulanka@metsa.fi, sillä osallistujamäärä on rajallinen.

Torstaina 11.7. uppoudutaan Suomen kansallispuistojen kiehtovaan historiaan Juho Niemelän luennolla. Luento on maksuton ja se järjestetään Oulangan luontokeskuksen auditoriossa klo 14-15. Luennon jälkeen voi osallistua maksuttomalle Kiutakönkään opastukselle, jossa luontokeskuksen asiakasneuvoja kertoo lisää Oulangan luonnosta.

Perjantaina 12.7. Oulangan kasveista kiinnostuneet voivat suunnata viiden kilometrin pituiselle Rytikönkään reissu-päiväreitille ja testata osaamistaan ja havainnointikykyään omatoimisessa kasvibongausbingossa. Materiaalin bongausretkelle saa luontokeskuksen palvelutiskiltä. Omatoiminen kasvien bongausretki sopii kaikenikäisille.

Lisäksi tapahtumassa on paikallinen porojulkkis, luonnonkivihemmottelua, joogaa ja paljon muuta! 
Tutustu koko ohjelmaan Tapahtumat.luontoon.fi-palvelussa ja osallistu tapahtumaan Facebookissa (www.facebook.com).
 
Lisätietoja: